Waarom moet ik opnieuw een ‘uitnodiging via mail’ verzenden naar mijn klant?
Waarom moet ik opnieuw een ‘uitnodiging via mail’ verzenden naar mijn klant?
Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je zal misschien opgemerkt hebben dat sommige van jouw klanten géén e-mails meer ontvangen en dat deze optie zelfs is uitgevinkt in de klantenfiche. In dit geval kan je een re-opt-in e-mail versturen ('Stuur een uitnodiging via mail').

Wat is een re-opt-in e-mail?

Re-opt-in e-mails of re-engagement e-mails zijn e-mails waarin je aan bestaande klanten vraagt of je hen (nog) mag mailen. De klant moet dus opnieuw toestemming geven om e-mails te ontvangen van jou.

Klanten die online boeken worden automatisch (terug) ingeschreven, zonder bovenstaande e-mail te moeten bevestigen ALS ze het vinkje bevestigingen via mail ontvangen aan laten staan in de online booking.

Waarom zijn deze re-opt-in e-mails zo belangrijk?

E-mails met hernieuwde betrokkenheid helpen ons bij het identificeren en opvolgen van inactieve gebruikers die niet betrokken zijn bij uw e-mails, nieuwsbrieven enz. Door een betrokken publiek te behouden, kunnen wij de openingspercentages, klikfrequenties, e-mailbezorgingspercentage... verbeteren!

👉 Zo kunnen we e-mails in spamfolders te vermijden! 👍

Hoe kan ik een re-opt-in e-mail verzenden?

1. Ga naar de klantenfiche

2. Klik op 'Stuur uitnodiging via mail'

3. Er springt een pop-up venster open

4. Klik op 'Uitnodiging verzenden'