Klanten
Hoe kan ik tags toevoegen aan een klant?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een 'tag' of een label toevoegen is simpelweg een engelse term voor 'markeren'. Je kan in Optios dus een 'tag' toevoegen aan een klant om deze te markeren (met sleutelwoorden).

Je kan in Optios een marketing campagne uitzenden aan de hand van deze tags, maar verder hebben deze tags géén specifieke functie

Een 'tag' aanmaken

1. Ga naar instellingen (of klik op het tandwiel linksonder).
3. Klik op 'Klanten' in het instellingen-paneel

4. Ga naar 'Tags'.

5. Klik op 'Aanmaken'.
6. Kies een naam en kleur voor je tag en klik op 'opslaan'.

Van zodra je de tags gaat toekennen aan klanten zal je in deze instellingen ook het totaal aantal van klanten met die tag zien.

Een 'tag' toekennen aan een klant

1. Ga naar de 'klanten'-module

2. Zoek een klant op die je een tag wil toekennen

3. Je zal zien dat je rechts een tag kan toekennen via '+Tag'

4. Selecteer hier de gewenste tag

5. Je kan de tag ook opnieuw verwijderen door op het kruisje te klikken

Indien je na het toekennen van tags aan klanten nog de naam (van de tag) wil aanpassen, dat kan zeker! Pas de naam opnieuw aan in de instellingen en je zal zien dat de naam van de tag ook bij alle klanten automatisch wordt aangepast.

OPGELET❗ Indien je een dubbele klantenfiche wil gaan 'samenvoegen' dan zal je alle tags zèlf opnieuw correct moeten instellen. De tags worden niet samengevoegd...