Marketing
Hoe kan ik een marketing campagne zenden naar klanten met een 'tag'?
Hoe kan ik een marketing campagne zenden naar klanten met een 'tag'?
Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een e-mail uitsturen naar een bepaalde (doel)groep van klanten? Dat kan! Je kan simpele tags toevoegen aan klanten en daarop filteren in de marketing module! Zo kan je e-mails uitsturen naar bvb VIP-klanten, wanneer je deze een tag hebt gegeven.

OPGELET❗
Helaas kan je niet filteren op tags indien je werkt met
de Mailchimp-connectie om jouw marketing emails uit te sturen.

Een campagne aanmaken voor klanten met een tag

Een eerste stap is tags toevoegen aan de gewenste klant(en). ✔️
Daarna volg je deze stappen:

1. Ga naar de module 'Marketing'

2. Klik bovenaan op 'Start campagne' (kies voor e-mail of sms)

3. Je begint door de naam van de campagne in te geven + opslaan

4. Daarna klik je op het vergrootglas achter de campagne naam.

5. Selecteer de laatste filter 'Heeft tag'

6. Er springt een nieuwe popup open, kies hierin de gewenste 'tag'

7. Klik op 'Filter toepassen'

8. Klik daarna op 'Klanten toevoegen'.

Je kan klanten terug verwijderen of nog een klant toevoegen naar keuze.

9. Klik op 'Volgende'

10. Je kan een foto toevoegen (logo komt er reeds automatisch op)

11. Als 'onderwerp' vul je de titel in die je email wil geven.

12. Je kan nu op 'Voorbeeld' klikken om de email te bekijken

13. Klik op 'Campagne controleren' en ga na of alles klopt

14. Alles in orde? Versturen dan!