Hoe kan mijn klant meerdere afspraken boeken op hetzelfde tijdstip (groepsboeking)?
Hoe kan mijn klant meerdere afspraken boeken op hetzelfde tijdstip (groepsboeking)?

Willen klanten boeken op hetzelfde moment? Ouders met kind, of vriendinnen die elk een behandeling willen, maar samen willen komen; dat kan!

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een groepsboeking in Optios?

De online boeking van Optios laat toe om met meerdere personen tegelijk online een afspraak te boeken, simpelweg door bij de afspraak van een klant "bij te boeken". Dit lukt via de optie " +extra persoon toevoegen".

Via "+extra persoon toevoegen" kunnen bijvoorbeeld ouders meteen een afspraak bijboeken voor hun kind(eren). De meerdere afspraken komen dan op dezelfde dag onder elkaar te staan in de agenda van het salon.

Een voorbeeld:
* Vader boekt een afspraak voor een herensnit (14u00)
* Vader boekt ook meteen een afspraak voor zijn kind, voor een kindersnit (15u00)
door de optie "+extra persoon toevoegen" te gebruiken.
* Beide afspraken worden dus op het zelfde moment door de vader (in 1 keer) geboekt,
met één e-mailadres.

👉 Een groepsboeking is dus niet hetzelfde als bijvoorbeeld met meerdere klanten dezelfde workshop boeken.

Om deze instelling te activeren ga je naar:

1. Ga naar instellingen
2. Klik op het tandwiel linksonder.
3. Klik op 'Agenda' in het instellingen-paneel

4. Ga bij de agenda-instellingen naar 'Online booking'

5. Scroll naar onder naar de de optie "Toelaten om een extra persoon toe te voegen tijdens het online reserveren" en vink deze aan.

6. Klik onderaan op "opslaan".

Groepsboeking NAAST elkaar.

Je kan er ook voor kiezen om de meerdere personen en meerdere afspraken NAAST elkaar in de agenda te laten boeken, op hetzelfde tijdstip, dit via de instelling "Groepsboekingen enkel naast elkaar toelaten".

OPGELET❗
Deze optie is uiteraard alleen mogelijk met minimum 2 gebruikers op de agenda.
Je moet rekening houden met de kennis van de (minimum) 2 gebruikers op de agenda.
Je moet rekening houden met diensten die in een cabine doorgaan! (meerdere cabines)
Je moet rekening houden met diensten die een apparaat vragen! (meerdere apparaten)

Neem contact op met ons, gezien je dit niet zèlf kan instellen.
Je moet contact opnemen met support om groepsboekingen naast elkaar te activeren.

Dit kan via email of de chat-knop functie in jouw Optios account.