Wat is de 'vrije momenten zoeker' en hoe kan ik aansluitend boeken instellen?
Wat is de 'vrije momenten zoeker' en hoe kan ik aansluitend boeken instellen?

Voorkom gaten in je agenda door gebruik te maken van de 'aansluitende afspraken'! De nieuwe vrije momenten zoeker helpt je hierbij.

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De 'Vrije momenten zoeker' is een geweldige tool die de vrije momenten toont voor een bepaalde afspraak in één opslag. Deze kan zowel in-app als voor de online booking (apart!) ingesteld worden naar jouw eigen voorkeur.

👉 In de agenda kan je alle vrije momenten opvragen voor een dienst of menu wanneer je de afspraak gaat inboeken.

Er wordt zelfs onderscheid (score) gemaakt tussen:

• Beste vrije momenten

• Goede beschikbare momenten

• Andere beschikbare momenten

Deze score wordt door een hele hoop factoren bepaald:

• Aansluitendheid (boven, onder of dubbel aansluitend)

• Totale duratie van de afspraak (indien een bepaalde medewerker een dienst sneller uitvoert dan de andere)

• Aantal medewerkers nodig voor alle diensten in de afspraak

• Volgorde van de medewerkers (als in de agenda; van links naar rechts)

• Indien groepsboeking: lineair (naast elkaar) vs sequentieel (onder elkaar)

👉 Op de online booking kan jouw klant zelf de vrije momenten opvragen voor een dienst of menu wanneer ze de afspraak gaan inboeken, maar jij bepaalt wat precies wordt weergegeven.

De eindklant krijgt zodus ook de 'beste momenten' te zien = beste keuze
= de beste momenten om jouw agenda te vullen👍

Aansluiten boeken

Aansluitend boeken zorgt ervoor dat er géén gaten kunnen ontstaan tussen je afspraken op de agenda. Afhankelijk van de instellingen voor aansluitend boeken limiteer je misschien de keuze voor jouw klanten (op de online boeking), maar bij Optios zijn er meerdere mogelijkheden waardoor je het meeste kan halen uit de 'Vrije momenten zoeker'!

​​

1. Ga naar instellingen
2. Klik op 'Agenda' in het instellingen-paneel

3. Ga naar de advanced agenda instellingen.
4. Kies links onderaan "Vrije momenten zoeker"
​​

Mogelijke instellingen voor de begrenzing in de nieuwe "Vrije momenten zoeker"
- (geen begrenzing)
- Aansluitend starten

- Aansluitend eindigen

- Aansluitend starten OF eindigen

- Begin dag (super streng)

- Einde dag (super streng)

​❗ Let op, de instellingen zijn zowel voor de in-app en online vrije momenten zoeker ❗

Je kan deze elk apart instellen naar keuze. Ga goed na wat iedere instelling te bieden heeft en welke het beste past bij jouw gebruik van de agenda in jouw zaak!

Geen begrenzing

De optie 'Geen begrenzing' toont alle mogelijke combinaties van vrije momenten, zonder rekening te houden met aansluitbaarheid. In de in-app "vrije momenten zoeker" zal wel nog steeds aangeduid worden welke vrije momenten de beste zijn.

Aansluitend starten

= aangrenzend bij start
= Toont alleen alle vrije momenten die vlak NA een andere afspraak (of blok) vrij zijn

Visueel voorbeeld
Er moet een afspraak geboekt van 45min - aansluitend NA andere afspraken/blokken:

Aansluitend eindigen

= aangrenzend naar einde
= Toont alleen alle vrije momenten die vlak VOOR een andere afspraak (of blok) vrij zijn

Visueel voorbeeld
Er moet een afspraak geboekt van 45min - aansluitend VOOR andere afspraken/blokken:

Aansluitend starten OF eindigen

= Is aangrenzend bij begin OF einde
= Toont alleen alle vrije momenten die grenzen aan een ander blok bij begin OF einde

Visueel voorbeeld
Er moet een afspraak geboekt van 45min - aansluitend aan andere afspraken/blokken:

Begin dag (super streng)

= aangrenzend bij begin van de dag = zeer strikt
= Toont slechts één vrij moment per medewerker per dag, dat grenst aan het begin van de dag (of na een andere afspraak/blok). Zo filter je dus makkelijk enkel de momenten uit die bij het startuur van jouw zaak nog vrij zijn. De "vrije momenten zoeker" zal verder géén mogelijkheden aanbieden.

Einde dag (super streng)

= aangrenzend bij einde van de dag = zeer strikt
= Toont slechts één vrij moment per medewerker per dag, dat grenst aan het einde van de dag (of voor een andere afspraak/blok). Zo filter je dus makkelijk enkel de momenten uit die net voor het sluitingsuur van jouw zaak nog vrij zijn. De "vrije momenten zoeker" zal verder géén mogelijkheden aanbieden.