Hoe kan ik de Optios Pro Website instellen?

Je hebt besloten om gebruik te maken van de Optios Pro Website, ontdek hier hoe je deze opmaken en personaliseren!

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan de Optios Pro Website aan je eigen domeinnaam koppelen, neem hiervoor contact op met ons support-team via help@optios.net. Opgelet, in tegenstelling tot de miniwebsite zit een Pro Website module niet standaard in een Optios abonnement!

Ga naar de instellingen en klik op 'Website' om informatie toe te voegen.

Je kan meerdere pagina's toevoegen aan de Optios Pro Website en per pagina is er de mogelijkheid om verschillende onderdelen of 'secties' te creëren. Vandaar dat er Website-instellingen alsook Pagina-instellingen zijn.

Je kan iedere pagina benoemen, bvb 'Home', 'Prijslijst', 'Contact'...
En dan kan je per pagina volgende secties invoeren:
- Tekst (html)
- Kaart
- Feedback
- Icoon en tekst
- Prijslijst
- Contactgegevens
- Galerij
- Contacformulier
- Foto

🔹 Website instellingen

• Klik bovenaan op 'Website instellingen'.

• Vul de titel en slug van je website in

https://websitenaam.optios.net/pagina-naam
    websitenaam = slug van de website
    pagina-naam = slug van de pagina

Begin alvast op de startpagina 😊
    Je start steeds door een onderdeel toe te voegen via 'Nieuwe sectie toevoegen'.

🔹 Tekst toevoegen

Tekst (html) - Indien je kiest voor 'Tekst (html)' heb je dus de optie om zelf een tekst(je) toe te voegen, zoals een omschrijving van wat je bedrijf of de zaak doet, een slogan of iets anders.

• Klik op 'Nieuwe sectie toevoegen'.

• Selecteer 'Tekst (html)' en klik op 'Opslaan'.

• Klik erna op 'Add content...' en vul je tekst in.

• Klik op 'Opslaan'.

Icoon en tekst - Wanneer je 'Icoon en tekst' selecteert krijg je boven de tekst steeds de keuze om een icoontje te plaatsen. Deze icoontjes kan je ook veranderen van kleur.

• Klik op 'Nieuwe sectie toevoegen'.

• Selecteer 'Icoon en tekst' en klik op 'Opslaan'.

• Klik erna op de knop '+ Tekst met icoon toevoegen'.

• Maak een titel en tekst aan, selecteer het gewenste icoon in een bepaalde kleur.

• Klik op 'Opslaan'.

🔹 Kaart toevoegen

Je kan een Google Maps kaart toevoegen zodat de bezoekers van jouw website snel kunnen kijken waar de locatie van jouw zaak is.

• Klik op 'Nieuwe sectie toevoegen'.

• Selecteer 'Kaart' en klik op 'Opslaan'.

• Klik linksboven op 'Enter your adress!' en vul je adres in.

• Klik op 'Opslaan'.

🔹 Feedback toevoegen

• Klik op 'Nieuwe sectie toevoegen'.

• Selecteer 'Feedback' en klik op 'Opslaan'.
    De reviews van jouw klanten zullen nu automatisch verschijnen als een balk op de website. Uiteraard moet de 'Feedback' functie ingesteld zijn.

❗ Gebruik je de feature 'Feedback' nog niet? Deze artikels kunnen je daarbij helpen:
Hoe kan ik de klantentevredenheid meten? (feedback)
Hoe kan ik de feedback / reviews van mijn klanten publiceren?

🔹 Prijslijst toevoegen

Een prijslijst plaatsen op je website is altijd een goed idee! Geef jouw klant op die manier een idee van hoeveel jouw diensten kosten.

• Klik op 'Nieuwe sectie toevoegen'.

• Selecteer 'Prijslijst' en klik op 'Opslaan'.

• Klik erna nogmaals op de sectie zelf en vul de diensten en prijzen aan.

• Gebruik het + of - teken om diensten toe te voegen of te verwijderen

• Klik op 'Opslaan'.

🔹 Afbeeldingen toevoegen

Er staat altijd een standaard stockfoto bovenaan op de startpagina, maar die kun je ook aanpassen door een eigen bestand te selecteren vanuit jouw computer. Voeg deze foto toe door op de foto zelf te klikken en dan een afbeeldingen toe te voegen of verslepen in het kader en klik op 'opslaan'. Per pagina die je aanmaakt kan je ook de foto bovenaan aanpassen.

Je kan ook meer foto's op je pagina zelf toevoegen via 'Nieuwe sectie toevoegen'. Je kan de keuze maken uit losse foto's of een galerij. Kies het type dat je wil plaatsen en klik op 'opslaan'. Plaats dan foto's door ze toe te voegen of verslepen in de kader en klik op 'opslaan'.

Indien je kiest voor 'Galerij' creëer je een (bewegende) band van meerdere foto's.

Wens je 2 of 3 foto's of verschillende secties naast elkaar? Dat kan! Van zodra je een sectie afwerkt is er een klein blauw kadertje dat verschijnt 'sectie toevoegen'. Klik hierop om een nieuwe sectie naast de huidige aan te maken.

🔹 'Boek nu' -knop verwijderen

De website bevat al een knop 'Boek nu' die leidt naar jouw online booking. Je kan deze knop aanpassen of zelfs verwijderen indien je niet werkt met online afspraken.

• Klik in de header bovenaan op 'Book now online'.

• Onderaan kan je 'Is online boeking actief?' aan of uitvinken

• Klik op 'Opslaan'.

• Je kan nu ook een telefoonnummer invullen waarop je te bereiken bent indien de online booking gesloten is. 'Boek nu' verandert dan in een telefoonnummer.

👉 Indien je wel met online afspraken werkt en je wil de online booking even sluiten voor klanten, hoef je dit niet aan te passen door te knop te verwijderen op de Pro Website maar dit bepaal je de in agenda-instellingen. Lees dit artikel voor meer info: Hoe kan je online afspraken inschakelen?

🔹 Contactgegevens en contactformulier toevoegen

Contactgegevens - De gegevens van jouw zaak weergeven op je website is uiteraard vrij belangrijk tot noodzakelijk.

• Klik op 'Nieuwe sectie toevoegen'.

• Selecteer 'Contactgegevens' en klik op 'Opslaan'.

• Klik erna nogmaals op de sectie zelf en vul je gegevens in.

• Dit betreft steeds adres, telefoonnummer en emailadres van de zaak

• Klik op 'Opslaan'.

Indien je de URL van je Facebookpagina en Instagrampagina hebt ingevuld in de algemenen gegevens (accountinstellingen) dan verschijnen er onderaan automatisch logo's waar de bezoeker kan op doorklikken.

Contactformulier - Een contactformulier is een veilig en gebruiksvriendelijk middel om bezoekers van jouw website contact met jou te laten opnemen. Wat je bezoekers invullen komt als email bij jou binnen.

• Klik op 'Nieuwe sectie toevoegen'.

• Selecteer 'Contactformulier' en klik op 'Opslaan'.

• Klik erna op de sectie en vul je gegevens in.

• Vul de ontvanger in = het e-mailadres dat zal gebruikt worden om het contact formulier naar te versturen (privé of van de zaak...).

• Klik op 'Opslaan'.

🔹 Cadeaubonnen bestelmodule toevoegen

Voeg een cadeaubonnen bestelmodule toe aan de website. Hiermee kunnen klanten in enkele stappen eenvoudig online een cadeaubon kopen. Zij kiezen het bedrag, vullen persoonlijke gegevens in en betalen direct online.

Dit artikel legt uit wat je hiervoor moet doen.

Om de online cadeaubonnen te kunnen verkopen heb je een Optios PRO abonnement nodig, neem hiervoor contact op met ons support-team via help@optios.net.

Klaar voor publicatie?

Vergeet dan zeker niet om jouw werk te bewaren door te klikken op '✔Save Page'.
Als de Pro website succesvol bewaard is zal de knop '✔Save Page' veranderen naar 'Website publiceren'. De website publiceren is de laatste stap om je Pro Website online te zetten.