Hoe blokkeer ik de toegang tot de agenda voor mijn werknemers?
Hoe blokkeer ik de toegang tot de agenda voor mijn werknemers?
Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je jouw medewerkers liever geen toegang wil geven in je Optios agenda van thuis uit of als ze ook niet ter plaatse in de agenda van het salon mogen kijken, kan je dat eenvoudig blokkeren door het wachtwoord niet aan hen te communiceren.

In het salon zelf kan je ook best jouw wachtwoord niet opslaan in Google Chrome op je PC ("wachtwoord onthouden voor deze site"), want anders kan een andere medewerker gewoon steeds automatisch inloggen.

Indien ze het algemeen wachtwoord wel kennen, of ze hebben eerder een persoonlijk wachtwoord gekregen, kan je dat eenvoudig wijzigen via de instellingen.

1. Instellingen
2. Gebruiker
3. Wachtwoord
4. Geef 2x het nieuwe wachtwoord in en opslaan

Handige tip: Je kan dus per medewerker bepaalde rechten toekennen en vervolgens een apart wachtwoord instellen. Als de werknemer hiermee inlogt, kan hij/zij enkel werken volgens de rechten die hij/zij heeft. Het is dan ook mogelijk om een wachtwoord in te geven en het vinkje manager in of uit te schakelen. De manager van uw salon heeft (waarschijnlijk) alle rechten aangeklikt waardoor deze binnenin het systeem alles kan bekijken en beheren.

• Ingeschakeld manager vinkje: medewerker kan inloggen en hij/zij heeft toegang tot alle functies.
• Uitgeschakeld manager vinkje: medewerker kan inloggen maar hij/zij heeft GEEN toegang tot alle functies.

Handige tip: Indien medewerkers de agenda wél mogen inkijken, maar niets mogen wijzigen, raden wij eerder een synchronisatie aan van uw Optios agenda met hun persoonlijke agenda. Dit is een synchronisatie met een alleen-lezen functie, dus de medewerker kan vanuit de gedeelde agenda géén afspraken boeken, wijzigen of verwijderen. Het is dus vanop afstand toelaten om de agenda in te kijken, zonder meer. Medewerkers hoeven zich dus ook niet aan te melden met een wachtwoord in uw ID, ze kijken vanuit hun persoonlijke agenda. Je vindt ook hierover een handig artikel in het help centrum: