Hoe kan ik de tijdsduur van een dienst korter of langer maken?
Hoe kan ik de tijdsduur van een dienst korter of langer maken?
Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een dienst langer/korter maken kan op 4 verschillende manieren:

• De standaard tijdsduur langer / korter maken
• Een specifieke afspraak in de agenda langer / korter maken

• De tijdsduur langer / korter maken voor een specifieke werknemer.
• De tijdsduur langer / korter maken voor een specifieke klant.

De standaard tijdsduur langer / korter maken

1. Instellingen

2. Diensten
3. Klik de juiste categorie open
4. Klik rechts naast de naam van de dienst op het vierkantje met potloodje
5. Je kan nu de tijdsduur aanpassen
6. Opslaan

Als u de tijdsduur aanpast in de dienst zelf, wordt dit in de menu's waar de respectievelijke dienst gebruikt wordt ook automatisch aangepast.

❗ INWERKTIJD van een dienst = dit is de inwerktijd van een product en creëert bijgevolg een open plek in de agenda. Dit wordt toegepast bij bijvoorbeeld haarkleuringen. Dit zorgt er dus voor dat een andere klant een afspraak kan inboeken op dit (inwerktijd) moment. Deze kan je best alleen toepassen in een menustructuur waar de dienst met een inwerktijd opgevolgd wordt een andere dienst. Inwerktijd kan namelijk over je sluitingsuur lopen! (tenzij gevolgd door een andere dienst)

Een specifieke afspraak in de agenda langer / korter maken

1. Klik 1 maal op de afspraak vanop de agenda
2. Onderaan het blokje kan je nu klikken en slepen

De tijdsduur langer / korter maken voor een specifieke werknemer.

1. Ga naar Instellingen
2. Ga naar Gebruikers
3. Klik op de werknemer waarvan u de tijdsduur vd dienst wil aanpassen
4. Klik op 'Kennis'
5. Geef bij de juiste dienst de nodige tijdsduur in minuten weer bij 'Custom Duration' of 'Gepersonaliseerde tijdsduur'
6. Opslaan

👉 Indien je zelf 10min doet over een bepaalde dienst (bvb "knippen dames") is de standaardtijd hiervan dus 10min. Indien de stagiaire bvb 20min doet over hetzelfde knippen dames" dan pas je dit dus aan in de kennis.
👉 Wanneer "knippen dames" online geboekt wordt bij jou, komt de deze in jouw agenda terecht met als duurtijd 10min. Als exact dezelfde dienst geboekt wordt bij de stagaire verschijnt deze "knippen dames" in zijn/haar agenda met een duurtijd van 20min.

Tip: Deze instelling enkel gebruiken als uw werknemer voor een dienst steevast meer/minder tijd nodig heeft. Als de tijdsduur 0 is, wordt de originele tijdsduur van de dienst gebruikt.

De tijdsduur langer / korter maken voor een specifieke klant

1. Ga naar de klantenfiche

2. Klik op Afspraken

3. Vervolgens op 'Aangepaste duur toevoegen'.

4. Kies nu de dienst waarvoor je een aangepaste tijdsduur wilt instellen
5. Opslaan.

Wanneer je deze klant zelf inboekt op de agenda zal de tijdsduur dus meteen aangepast zijn = korte of langer dan de standaardtijd 👍

OPGELET ❗

Wanneer een klant zelf ONLINE een afspraak boekt zal de tijdsduur standaard enkel aangepast worden in het geval dat de gepersonaliseerde tijd KORTER is dan de standaardtijd.
Het kan ook voor langere duurtijden , maar dan moet er eerst een e-mail adres worden gevraagd aan het begin van de online boeking. Dit kan door support ingesteld worden.
​Maw:
Indien je klant dus meer tijd nodig heeft en je wil de klant ook online laten boeken met deze langere duurtijd, contacteer onze support.
Chat: chatknop rechtsbeneden in je Optios account → stuur ons een bericht
mail: help@optios.net