Hoe kan ik Tikkie koppelen aan de kassa?

Als je graag een Tikkie QR-code aan de kassa gebruikt, dan kan je Tikkie koppelen aan jouw Optios kassa!

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Betalen met Tikkie, eenvoudiger kan het niet voor uw klanten! Gewoon de QR-code scannen, het bedrag checken of ingeven, en vervolgens bevestigen met pin, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Klaar!

Er zijn verschillende opties om Tikkie te gebruiken, en dus ook verschillende manieren om deze toe te voegen aan jouw Optios kassa:

• Je kan jouw gsm of tablet veranderen in een betaalterminal
    - Jij geeft zelf het bedrag steeds opnieuw zelf in
    - Je kan gewoon de Tikkie-app gebruiken

• Je gebruikt een QR-code
    - De kassa en Tikkie-app zijn gekoppeld, jij hoeft bij het afrekenen niets extra te doen!
    - Je moet de zakelijke Tikkie aanvragen en gebruiken!

Als je jouw gsm of tablet gebruikt (en steeds opnieuw zelf het bedrag ingeeft om af te rekenen) dan kan je in Optios simpelweg Tikkie aanmaken als 'betaalmiddel'. Lees in het artikel 'Betaalmiddelen toevoegen aan kassa' hoe je dit op amper 5 minuutjes snel kan instellen!

Als je graag een vaste QR-code aan de kassa gebruikt, die steeds automatisch het juiste bedrag afrekent, kan je Tikkie ook koppelen of connecteren aan jouw kassasysteem! Op deze manier hoef je zelf niets meer opnieuw in te geven. De unieke QR-code zal automatisch (klant per klant) steeds het juiste bedrag afrekenen.

Er zouden bij de instellingen 2 verschillende keys moeten ingevuld worden:
- Tikkie API key
- Tikkie App token

Wanneer Tikkie correct geconnecteerd is in het Optios account, toont het in de kassa een QR Code die de eindklant kan inscannen en gebruiken om te betalen.

• Hoe maak je een API key aan?

Zoek op 'API key' in de developer portal.
De handleiding laat je stap voor stap zien hoe je de API Key aanmaakt.

Meer info hierover vindt je via https://www.tikkie.me/faq/zakelijk/veelgestelde-vragen-api

• Hoe maak je een API token aan?

Een token maak je aan in de portal van Tikkie.
Ga naar het tandwiel rechtsboven en klik op Instellingen.
Kies 'API’s' en klik op 'token aanmaken'.

👉Heb je nog geen toegang tot de portal van Tikkie? Vraag dan eerst Tikkie aan.
Hiervoor heb je een zakelijke rekening van ABN AMRO nodig!