Mijn bestaand Payconiq account koppelen met Optios

Connecteer Payconiq met jouw Optios kassa systeem. Afrekenen aan de kassa was nog nooit zo makkelijk!

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U heeft al een handelaarscontract bij Payconiq?
Controleer dan eerst hoe lang je al klant bent vooraleer je aan de slag gaat!
- ben je al klant vóór november 2019?
- ben je klant sinds november 2019 of later?

👉 Indien je jouw contract bent aangegaan vóór november 2019, moet dit namelijk vernieuwd! Volg alle stappen in dit artikel: Payconiq aanvragen en koppelen met Optios

Je bent klant bij Payconiq sinds november 2019 (of later)? Dan hoef je enkel de codes aan te vragen die je nodig hebt om Payconiq met jouw Optios account te koppelen:
● Payconiq Api Key
● Payconiq Api Merchant id
● Payconiq payment profile id

Om deze codes te bekomen vul dan het contactformulier van Payconiq in.

👉 contactformulier 👈

OPGELET❗
- Kies voor "Een product toevoegen aan mijn account"
- Kies voor de optie "Op een display".
- Shopnaam = de naam van uw salon
- Technische integrator / Leverancier = Optios
- Klik onderaan op "Verzenden"

Je zal enkele weken na de activatie een e-mail ontvangen met de 3 codes die je nodig hebt om Payconiq te activeren in Optios. Controleer zeker jouw spamfilter op deze e-mail!

OPGELET❗
Je zal deze e-mail van Payconiq nog digitaal moeten ondertekenen om de contract af te ronden.

U heeft de codes ontvangen van de bancontactpayconiq contactpersoon (Stefano Iovine)? Top! 👍 Om Payconiq nu te koppelen aan het Optios systeem volgt u deze stappen:

1) Klik op Instellingen > Kassa > Payconiq

Daar vult u de volgende informatie in:

● Payconiq Api Key
● Payconiq Api Merchant id
● Payconiq payment profile id

en u vinkt "Payconiq enabled" aan.

Eens je de sleutels hebt ingegeven, zie je de nieuwe geïntegreerde Payconiq tussen je betaalmiddelen staan. Je moet deze actief maken op je kassa
1. Instellingen
2. Kassa
3. Betaalmiddelen

4. Je klikt op de Payconiq met het officiële logo tot je een blauw kader eromheen hebt staan en zorg dat een eventueel zelf aangemaakte Payconiq knop verwijderd wordt via het rode kruisje.

Nu heb je de officiële knop op je kassa staan. Wanneer je deze gebruikt bij het afrekenen, zal er een Payconiq-QR code tevoorschijn komen. Gebruik enkel nog deze unieke Payconiq-QR code vanaf nu, voor iedere afrekening.

Om je pc scherm niet te hoeven delen met je klanten, adviseren we ook om deze unieke QR code uit te printen en te vertonen aan je kassa. Het is dus 1 code voor ALLE afrekeningen. Het bedrag wordt steeds aangepast door de connectie met jouw kassa.

Payconiq-QR code afprinten:

1. Ga naar de kassa en reken een éénmalige klant af.
2. kies betaalmiddel Payconiq en bevestig een te betalen bedrag (de betaling zal niet gebeuren zolang de code niet gescand wordt)
3. Er komt een QR code tevoorschijn 👉 rechtermuisklik op de code
4. "Bewaar afbeelding als" of bewaar in downloads
5. De afbeelding vanuit je downloads of waar je deze bewaard hebt openen en printen

De rekening zelf kan je nu verwijderen zonder verder af te rekenen via de verwijderknop onderaan.