Hoe kan ik een afspraak automatisch laten annuleren bij het niet betalen van een voorschot? (in- of uitschakelen)
Hoe kan ik een afspraak automatisch laten annuleren bij het niet betalen van een voorschot? (in- of uitschakelen)

Automatisch annuleren van een afspraak, wanneer het voorschot niet betaald is

Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan zelf instellen of de afspraak in jouw agenda automatisch geannuleerd wordt en verdwijnt uit de agenda indien het voorschot niet betaald werd door uw klant.

1. Ga naar instellingen
2. Klik op het tandwiel linksonder.
3. Klik op 'Agenda' in het instellingen-paneel

4.Ga naar 'online booking'

5. Scroll helemaal naar beneden, vink de optie 'De afspraak automatisch annuleren indien het online voorschot niet betaald is' aan + opslaan

Uw klant heeft even de tijd om de online betaling uit te voeren of de afspraak wordt automatisch verwijderd. Na ongeveer 15 minuten ontvangt uw klant ook een herinneringsmail met de link naar de betaalwebsite.

In geval van betaling met bancontact heeft uw klant 1 uur de tijd om te betalen.
Bij betaling met creditcard heeft uw klant 30 min de tijd om te betalen.

Bij betaling met Paypal heeft uw klant 3 uur de tijd om te betalen.
Bij betaling met overschrijving heeft uw klant tot 14 dagen (!) de tijd om te betalen.

Nadien wordt de afspraak dus verwijderd uit de agenda.