Hoe kan ik een 'Last minute' instellen?

Klant die onverwachts annuleert? Gaten in de agenda? Lees hier wat je kan doen om gaten in je agenda te verminderen.

Barbara Caestecker avatar
Geschreven door Barbara Caestecker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Is er onverwachts een gaatje vrij gekomen op je agenda die je niet verloren wil laten gaan? Dan kan je nu via de online boeking door een 'Last Minute' boeking in de kijker zetten!

De Last minute = een vooraf ingestelde reservatie waarin reeds een specifieke dienst/menu aan verbonden wordt en zodoende aangeboden wordt aan de klant.
Je kan dus een 'Last minute herensnit' of 'Last minute epilatie bovenlip' aanbieden.

Stap 1: Last minutes kunnen aanmaken

1. Ga naar instellingen
2. Klik op het tandwiel linksonder.
3. Klik op 'Agenda' in het instellingen-paneel

4. Klik bovenaan op 'Advanced'- Last Minutes
5. Klik op Last minutes enabled

◾ Last minutes api allow = vink deze optie aan indien je ook een koppeling hebt met bv Relaxy of lastminutesaunas.be

◾ Last minutes calendar overlap hide = vink deze optie aan indien je wil dat de Last Minute automatisch onzichtbaar wordt wanneer een afspraak geboekt wordt op dit tijdslot.

👉 Indien je een last minute in de agenda instelt, kan er nog steeds een andere (online) afspraak ingeboekt worden op dit tijdslot. In dit geval gaat deze (online) boeking bovenop de Last Minute staan die nog niet ingeboekt is. In elk geval is de last minute niet meer boekbaar als het moment werd ingenomen.

◾ Last Minute is blocking = vink deze optie aan indien je wil dat het vrij moment voor een last minute niet kan ingenomen worden door een andere (online) afspraak. Enkel de Last Minute mag geboekt worden in dit tijdslot.

Stap 2: De last minute klaarzetten

1. Ga naar de agenda
2. Ga naar de datum + uur waar je de last minute wil instellen

3. Klik zoals je een afspraak wil inboeken - maar je kiest nu 'Last Minute'
4. Kies de dienst / het menu die je last minute wil aanbieden

5. Je kan een Last Minute prijs instellen eens je de dienst/het menu hebt gekozen. Is deze goedkoper dan normaal, dan wordt dat op de online boeking in de verf gezet door de oude prijs te doorstrepen en de nieuwe goedkopere prijs te tonen.

De last minute is nu zichtbaar op je online boeking op deze manier:
De klant klikt op de optie Last minutes en ziet nu alle mogelijke aanbiedingen.
Op 'boeken' klikken brengt hen meteen naar de laatste fase om hun gegevens in te vullen.

Aangemaakte last minutes raadplegen en/of verwijderen

1. Ga naar de agenda
2. Klik bovenaan links op de 3 horizontale lijntjes
3. Klik op Last minutes
4. Je ziet nu alle aangemaakte last minutes en of deze geboekt werden

• Je kan een ongeboekte Last minute verwijderen door op het vuilnisbakje te klikken. Na het verversen van de pagina zal deze verdwenen zijn.

• Werd de Last minute geboekt door iemand en zegt de klant terug af?
    Dan verwijder je het als een normale afspraak vanop de agenda -
    De last minute wordt nu automatisch terug beschikbaar gemaakt en kan dus vanuit de Last minutes verwijderd worden als je deze niet opnieuw wil aanbieden.

Wil je een 'Last minute' delen via Facebook? Lees dan dit artikel. 👍