Wachtlijst aanmaken

Laat klanten wachten op een vrij moment

Gilles Cornelis avatar
Geschreven door Gilles Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de wachtlijstfunctie kunnen klanten op een wachtlijst gezet worden. Je kan klanten inplannen op een bepaalde datum of gewoon op een algemene lijst. Later kan je deze lijst raadplegen en de klanten handmatig inplannen waar nodig.

Lees hier om meer te weten over de wachtlijst mailing.

1. Jij zet als salon een klant op de wachtlijst

👉 Klant op wachtlijst plaatsen op een specifieke datum:

1. Ga naar "Agenda"

2. Klik linksboven op het icoontje met de 3 streepjes

3. Klik op "Waiting List"

4. Klik op "klant toevoegen" en zoek de juiste klant op

5. Kies voor de datum naar voorkeur

6. Stel het uur in waarop de klant wenst te komen

7. Schrijf eventueel een opmerking bij "Write a remark or leave blank"
(bvb "kleuren & knippen")

Wanneer het moment vrij komt en je de klant effectief wenst in te plannen:

1. Ga naar "Agenda"

2. Klik linksboven op het icoontje met de 3 streepjes

3. Klik op "Waiting List"

4. Klik bovenaan op "Customers in waiting list without date"

5. Kies de juiste datum

6. Kies de juiste klant uit de lijst en klik rechts op "+"

7. Je gaat automatisch naar de agenda.
Klik op het gewenste moment (uur) om de afspraak in te boeken

8. Wanneer je de afspraak aanmaakt is het automatisch de juiste klant die je inboekt

👉 Klant op wachtlijst plaatsen zonder datum:

1. Ga naar "Agenda"

2. Klik linksboven op het icoontje met de 3 streepjes

3. Klik op "Waiting List"

4. Klik op "klant toevoegen" en zoek de juiste klant op

5. Klik op "No date"

6. Schrijf eventueel een opmerking bij "Write a remark or leave blank"
(bvb kleuren & knippen)

Wanneer het moment vrij komt en je de klant effectief wenst in te plannen:

1. Ga naar "Agenda"

2. Klik linksboven op het icoontje met de 3 streepjes

3. Klik op "Waiting List"

4. Kies de juiste klant uit de lijst en klik rechts op "+"

7. Je gaat automatisch naar de agenda.
Klik op het gewenste moment (uur) om de afspraak in te boeken

8. Wanneer je de afspraak aanmaakt is het automatisch de juiste klant die je inboekt

2. Jouw klant zet zichzelf op de wachtlijst

Wil je dit toelaten aan je klant om zichzelf op de wachtlijst te plaatsen?
1. Activeer Online wachtlijst via Instellingen → Agenda → Online boeking → online waiting list (bovenaan) aanvinken en opslaan
2. Activeer de wachtlijst mailer via Instellingen→ Agenda→ Advanced → algemeen
waiting list mailer aanvinken en opslaan
(zie meer info hier)

👉Goed om te weten:

• Werkt voor elke afspraak/blokkade die verwijderd wordt, ook in cabines.

• Werkt niet voor klanten op de lijst zonder datum.

• Houdt geen rekening met persoonlijke werktijd' (!) van een gebruiker

• Houdt geen rekening met het gekozen 'tijdveld' in de wachtlijst (!)'
    (bijvoorbeeld '12 pm' als voorkeurstijd van de klant)

• De eindklant kan deze afspraak niet boeken en moet bellen.

• De wachtlijst e-mail kan maar 1 X per dag verstuurd worden

• Bij het verwijderen van een afspraak/blokkade en het aanmaken van een nieuwe plek = email wordt direct verzonden

• In het geval van het verplaatsen van een afspraak/blokkering en het aanmaken van een nieuwe plek = e-mail wordt na enkele minuten verzonden

👉Hoe werkt het voor de online boeking?
    De klant moet een specifiek menu/dienst aanduiden en een datum kiezen.
    Is de datum op moment van klikken volzet (rood bolletje) dan komt er onderaan een optie om zichzelf op de wachtlijst te zetten.

Komt er nu een plaats vrij op deze datum, dan krijgt jouw klant een e-mail e-mail dat het gekozen moment vrijgekomen is en dat ze een online boeking kunnen maken.
    Jouw klant moet dus de boeking nog effectief zelf maken.

OPGELET❗
Enkel dagen die "als inactief aangeduid staan op de online booking" zullen niet kunnen worden gekozen worden door de klant (om zich op de wachtlijst te zetten).
Alle andere 'rode bolletjes' (volzet, vakantie, feestdag) blijven selecteerbaar en de klant kan zich hiervoor op een wachtlijst zetten.