Rapporten
Hoe kan ik de rapporten opdelen in meerdere departementen of afdelingen?
Hoe kan ik de rapporten opdelen in meerdere departementen of afdelingen?
Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan interessant zijn om als manager inzicht te krijgen in elk onderdeel van uw zaak. Op die manier kan u nagaan of er bijsturing nodig is in één bepaalde tak van het bedrijf (bv. de schoonheidsafdeling die verantwoordelijk is voor het grootste gedeelde van de totale omzet en de kapsalon-afdeling die eigelijk weinig bijdraagt). Daarom is het mogelijk om binnen de software meerdere departementen of afdelingen aan te maken. Dat kan op de volgende manier:

1. Instellingen
2. Kassa
3. Afdelingen
4. Aanmaken
5. Vul de naam van uw departement in (bv. schoonheid, kapsalon, haarwerken, ...)
6. Druk op "Opslaan"

Wanneer alle departementen aangemaakt zijn is het nu noodzakelijk dat er voor elke dienst en voor elk product ingesteld wordt in welk departement die word uitgevoerd of verkocht. Voor diensten kan dat op de volgende manier

1. Instellingen
2. Diensten
3. Selecteer een categorie van diensten
4. Kies een dienst
5. Druk op de op het wijzigen (pennetje) icoontje
6. Selecteer onder te titel "Afdeling" de juiste afdeling
7. Druk onderaan op "Opslaan"

Wanneer alle diensten een juiste afdeling gekregen hebben, kan je voor elk product ook de juiste afdeling aanduiden. Dat kan op de volgende manier:

1. Druk op "Producten"
2. Zoek, scan of selecteer één van de producten
3. Druk op "Wijzigen"
4. Selecteer de juiste afdeling onder te titel "Afdeling"
5. Druk onderaan op "Opslaan"

Wanneer alle producten en diensten hun juiste afdeling gekregen hebben, zullen de rapporten ook een opdeling weergeven per afdeling. De rapporten kan je als volgt openen

1. Druk op "Rapporten"
2. Druk op "Dagontvangsten"
3. Selecteer bovenaan een periode
4. Druk op "Download"

Nu zal u een tabel te zien krijgen in PDF formaat, waar per dag en per afdeling de omzetcijfers af te lezen zijn.