Hoe kan ik een verkocht product inruilen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Uw klant komt terug naar uw salon om te melden dat ze per ongeluk het foute product hebben aangekocht en deze graag nog zouden omruilen.
In de volgende video ziet u de stappen die u volgt om het product correct om te ruilen zodat de rekening en stock in orde zijn.

1e Stap: De rekening
1. Druk op kassa

2. Druk op logboek
3. Geef de datum in bovenaan waarop de originele rekening stond
4. Klik op weergeven in de rekening
5. Haal het foute product weg via de X achter het product.
6. Steek nu het correcte product erin.
7. Check of er een prijsverschil is met wat de klant betaald heeft.
8. Indien de klant bijbetaald heeft of terug gekregen heeft, ga terug naar de rekening in het logboek
9. Klik op wijzigen in de rekening
10. Pas het bedrag aan bij het juiste betaalmiddel.
11. Doe een cash uitname/ingave op vandaag in de kassa als u cash terugbetaald heeft/ontvangen heeft met de reden erbij om de kassa vandaag te doen kloppen.

Tip indien jij de klant zou moeten terugbetalen:
Je kan er ook voor kiezen om een bedrag niet terug te betalen maar:
- als cadeaubon te geven : je verkoopt een cadeaubon voor het bedrag dat je zou moeten terugbetalen in de rekening waarin je het product wijzigt.
- als voorschot in te zetten voor een volgend bezoek.
https://help.optios.net/nl/articles/3985063-hoe-kan-ik-een-voorschot-vragen-in-het-salon
Zo komt de klant ook zeker nog eens terug.

2e Stap: Het product.
1. Klik op producten icoon

2. Klik op product zoeken en zoek eerst het product op die teruggebracht werd
3. Open het product en klik op wijzigen
4. Bij "in voorraad" ga je het vermeerderen met het aantal die teruggebracht werd
5. Opslaan
6. Nu ga je naar het product die je meegegeven hebt aan de klant en klik op wijzigen
7. Bij "in voorraad" ga je het verminderen met het aantal die verkocht werd
8. Opslaan