Hoe kan de klant bij een online booking een medewerker van voorkeur kiezen?
Hoe kan de klant bij een online booking een medewerker van voorkeur kiezen?
Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn verschillende opties wat betreft een medewerker kiezen:
- Een medewerker kunnen kiezen (optioneel)
- Een medewerker moeten kiezen (verplicht)
- Een medewerker per dienst moeten kiezen (verplicht)
- NIET kunnen kiezen tussen medewerkers

◼ Indien je wil dat de klant een medewerker van voorkeur mag aanduiden op
de online booking, doorloop je onderstaande stappen:

1. Klik op Instellingen
2. Ga naar de diensten-instellingen

3. Wijzig via het icoontje rechts de dienst(en) waarvoor je de keuze wil toelaten
(klik op het potloodje)

4. Rechts onderaan "De medewerker is selecteerbaar" aanvinken.
5. Klik op "Opslaan"

Met deze instelling zal de klant online kunnen kiezen tussen de medewerkers selecteren.

◼ Indien je wil dat de klant een medewerker van voorkeur moet aanduiden op de
online booking:

1. Klik op Instellingen
2. Diensten
3. Wijzig via het icoontje de dienst(en) waarvoor je de keuze wil toelaten
(klik op het potloodje)
4. Rechts onderaan "De medewerker is selecteerbaar" AAN vinken.
5. Klik op "Opslaan"

Vervolgens:
1. Klik op Instellingen
2. Ga naar de agenda-instellingen (basic)
3. Ga naar 'Online boeking'

4. "Medewerker van voorkeur instellen verplicht" aanvinken
5. Onderaan klikken op 'opslaan'

❓ "Medewerker van voorkeur instellen verplicht".

Deze instelling toont dus elke medewerker die kennis heeft van minstens 1 van de diensten in het menu

De klant kiest hier 1 medewerker en deze wordt ingesteld voor alle diensten waarvoor deze medewerker tijd en kennis heeft

De andere diensten, waarvoor de medewerker van keuze geen tijd of kennis heeft, worden geplaatst bij andere medewerkers
Dit kan soms voor verwarring zorgen omdat de klant denkt dat ze deze persoon voor alle diensten zullen hebben, dit is enkel zo als de medewerker kennis heeft van alle diensten

◼ Indien je wil dat de klant een medewerker van voorkeur verplicht moet
aanduiden per dienst op de online booking:

1. Klik op Instellingen
2. Diensten
3. Wijzig via het icoontje de dienst(en) waarvoor je de keuze wil toelaten
(klik op het potloodje)
4. Rechts onderaan "De medewerker is selecteerbaar" AAN vinken.
5. Klik op "Opslaan"

Vervolgens:
1. Instellingen
2. Agenda
3. Online afspraken
4. "Per behandeling medewerker v voorkeur aanduiden op online booking" aanvinken
5. Opslaan

❓ "Per behandeling een medewerker van voorkeur aanduiden"

Zo krijgt de klant per dienst de keuze,van medewerker en nu worden enkel de medewerkers getoond die voor deze dienst specifiek tijd en kennis hebben

❗ Indien je net niet wil dat ze een medewerker mogen/moeten selecteren, doorloop je onderstaande stappen:

1. Klik op Instellingen
2. Diensten
3. Wijzig via het icoontje de dienst(en) waarvoor je de keuze wil weigeren
(klik op het potloodje)
4. Rechts onderaan "De medewerker is selecteerbaar" UIT vinken.
5. Klik op "Opslaan"

Met deze instelling zal de klant online NIET kunnen kiezen tussen medewerkers. Ze krijgen enkel mogelijke vrije momenten te zien.