Alle collectiesAan de slag
Hoe kan ik de gevraagde informatie voor activatie van mijn account delen met Optios?
Hoe kan ik de gevraagde informatie voor activatie van mijn account delen met Optios?

Als je moeite hebt om de gevraagde informatie voor de activatie van je account te delen met Optios, lees dan de onderstaande instructies.

Kaat Lavaerts avatar
Geschreven door Kaat Lavaerts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je bent een nieuwe klant bij Optios en iemand van het Sales- of Customer Success-team heeft je een e-mail gestuurd waarin gevraagd wordt allerhande informatie door te sturen. Dit kan een beetje overweldigend aanvoelen 🤯, dus laten we verduidelijken:

• Hoe kun je deze informatie met ons delen?

• Waarom is het essentieel dat de informatie wordt gedeeld vóór de trainingssessie?

• Welke informatie hebben we nodig om je account te activeren?

👉 Hoe kun je ons deze informatie sturen?

LOGO

➡️ Stuur het via e-mail naar prijslijst@optios.net

ONBOARDING VRAGENLIJST

➡️ Vul de vragenlijst in via deze link - dat is alles 🥳 De antwoorden worden automatisch naar ons verzonden.

INFORMATIE OVER ALLE DIENSTEN + WERKTIJDEN

2️⃣ Klik op 'File'/'Bestand' --> 'Downloaden' --> 'Microsoft Excel'

3️⃣ Open het bestand in Excel / Numbers / LibreOffice Calc / ... en voeg jouw informatie toe in de verschillende kolommen

4️⃣ Sla het bestand op en stuur het naar prijslijst@optios.net

OF (als je deze programma's niet op je computer hebt)

4️⃣ Klik op 'File'/'Bestand' --> 'Openen' --> selecteer het gedownloade bestand --> en voeg jouw informatie toe in de verschillende kolommen

5️⃣ Wanneer je klaar bent: Klik op 'File' / 'Bestand' --> 'Downloaden' --> 'Microsoft Excel'

6️⃣ Stuur het naar prijslijst@optios.net

👉 Waarom hebben we dit nodig vóór de trainingssessie?

LOGO

Het logo verschijnt op je online boeking, op alle e-mails die naar klanten worden gestuurd, ... Het logo geeft je klanten vertrouwen dat ze op de juiste online boekingspagina zijn en dat de e-mails betrouwbaar zijn.

WERKTIJDEN

Tijdens de trainingssessie leer je hoe je de agenda gebruikt. Als de werktijden al zijn ingesteld, krijg je een beter inzicht in hoe de Optios-agenda werkt.

INFORMATIE OVER ALLE DIENSTEN

❗️Het configureren van je online boekingspagina is het belangrijkste onderdeel van de activatie van je account.❗️

Zonder diensten in je account zal de training minder effectief zijn. We helpen graag, maar onze tijd is helaas beperkt. Zorg ervoor dat je de informatie vóór de aangegeven deadline aan ons bezorgt. Als je de informatie na de deadline verstuurt, kunnen we niet garanderen dat alles aan je account wordt toegevoegd. Na de trainingssessie is er slechts beperkte tijd beschikbaar per klant voor enkele laatste aanpassingen.

ONBOARDING VRAAG

Met deze vragenlijst stellen we je vragen over de belangrijkste instellingen in je account. Door deze vragen vóór de training te beantwoorden, besparen we veel tijd tijdens de training. Hierdoor kunnen we ons volledig focussen tijdens de training op het leren werken met Optios,. De duur van de training is afgebakend, er is geen ruimte in onze agenda’s om (ver) uit te lopen. Vul dus zeker deze vragenlijst in. Het duurt maximaal 5 minuten.

👉 De informatie die we nodig hebben:

1. Het logo van je salon

2. Werktijden van alle medewerkers (en hun namen)

3. Antwoorden op de onboarding vragenlijst (= configuratie-informatie)

4. Informatie over ALLE diensten die je aanbiedt in de salon (ongeacht of je wilt dat klanten ze online of offline boeken)

• Naam van de dienst (bijv. highlights)

• Categorie van de dienst (bijv. kleuren)

• BTW-tarief (bijv. 21%)

• Prijs (bijv. € 79)

• Duur in minuten (bijv. 80 min)

• Wachttijd in minuten (bijv. 40 min)

• (optioneel) Beschrijving van de dienst

• Is de dienst online boekbaar? (0 = nee, 1 = ja)

• Kan de klant een medewerker kiezen? (0 = nee, 1 = ja)

• Zijn er apparaten nodig voor deze dienst? Zo ja: geef de naam van het apparaat

• Wordt deze dienst uitgevoerd in een specifieke kamer/ruimte? Zo ja: geef de naam van de ruimte

• ALLEEN voor PRO-pakketten: de aanbetaling die je wilt vragen wanneer klanten deze dienst online boeken?