Hoe stel ik een (alternatieve) actieknop in om de online boeking te koppelen aan mijn Facebook-pagina?
Hoe stel ik een (alternatieve) actieknop in om de online boeking te koppelen aan mijn Facebook-pagina?
Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Facebook en Instagram zijn geweldige tools om nieuwe klanten aan te trekken en te communiceren met volgers. Optios biedt normaal een rechtstreekse connectie aan tussen Facebook en Optios (die je makkelijk vanuit je account kan koppelen), maar helaas is deze vanuit Facebook momenteel niet actief.

Het toevoegen van de online reservatie op je Facebook pagina via een actieknop lukt wèl en werkt perfect als (tijdelijk) alternatief. Je kan de stappen volgen hieronder. Je zal hiervoor een zakelijke pagina moeten hebben zowel bij Facebook als Instagram.

FACEBOOK

Als je de actieknop van je pagina op Facebook wilt wijzigen, moet je Facebook-toegang hebben. De actieknop van je pagina wijzigen:

1. Tik op de 3 puntjes op de hoofdpagina rechtsboven van je Facebook pagina:

2. Selecteer in dit menu de optie "Actieknop toevoegen" en ga door door met 'proberen'.

⬇️ ⬇️

3. Scroll door de opties en selecteer onderaan de lijst bij "koppel je groep of app" de optie "Meer informatie (opent een website)".

OPGELET ❗

Selecteer NIET de optie "Nu boeken".
Selecteer NIET de optie "Reserveren", want dan ga je gebruik maken van de boekingstool van Facebook zelf - dit staat volledig los van Optios!

4. Plak hier in deze optie de URL naar jouw online booking.
Klik hier voor meer informatie hoe je de URL van jouw online booking terugvindt.

Als beheerder van de pagina krijg je na het toevoegen van de knop nog steeds dezelfde pagina te zien. Dit omdat je ingelogd bent als beheerder. Een klant die jouw FB pagina bezoekt kan de knop "Meer informatie" wel meteen zien: