Marketing
Waarom werkt de 'Boek Nu' knop niet op mijn Facebook en/of Instagram pagina?
Waarom werkt de 'Boek Nu' knop niet op mijn Facebook en/of Instagram pagina?
Barbara Caestecker avatar
Geschreven door Barbara Caestecker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Integratieproblemen met Facebook en Instagram kunnen te wijten zijn aan factoren die buiten het bereik van Optios-ondersteuning vallen. Controleer de volgende punten en neem zo nodig contact op met Facebook-ondersteuning.

• Koppelingsfout tussen Facebook-pagina en Instagram.

• Instagram-profiel niet correct gekoppeld aan de Facebook-pagina: de link mag alleen worden gemaakt door de huidige beheerder van het account.

• Uw pagina is geen nieuwe bedrijfspagina.

• Het proberen bewaren in de instellingen van de Facebook-pagina werkt niet altijd, probeer het later opnieuw (dit is een onafhankelijk Optios-probleem).

• Analyseer Facebook-accountverbinding:

• Ga naar de Facebook-pagina die is gekoppeld aan het Instagram-profiel, klik op de instellingen en vervolgens op "Instagram"

• Bij het openen van de instellingen verschijnt het bericht om uw account te analyseren, klik op de knop om de analyse te starten

• Volg de instructies om de integratie tussen accounts te herstellen

• Probeer dan opnieuw de integratie met Optios.

• Probeer opnieuw in te loggen op Facebook en Instagram-account:

• Sluit af en maak opnieuw verbinding met je Facebook- en Instagram-account

• Dit is alleen mogelijk als je profiel de paginabeheerder is en het beheerdersaccount is verbonden met Facebook

• Klik in Instagram op "instellingen"

• Klik op "accounts" en vervolgens op "gekoppelde accounts" om de Facebook-integratie te zien

• Log uit van de gelinkte pagina en probeer opnieuw in te loggen, waarbij je alle rechten toestaat

• Probeer dan opnieuw de integratie met Optios.

• Koppel uw account aan een advertentieaccount:

• Mogelijk moet je terugschakelen naar een persoonlijk account voordat je kunt overschakelen naar een advertentieaccount. Neem contact op met Facebook-ondersteuning als je hier vragen over hebt

• Klik op de pagina Bedrijfsmanager op "Bedrijfsinstellingen"

• Klik op "Accounts" en vervolgens op "Instagram-accounts"

• Klik op de knop "Toevoegen" en voer uw Instagram-gebruikersnaam en -wachtwoord in

• Selecteer advertentieaccount en gekoppelde pagina

• Ga terug naar de instellingen van de Facebook-pagina en probeer de integratie met Optios opnieuw.

Aandacht

Facebook's eigen "boek nu" tool is niet de boekingsknop gerelateerd aan Optios!
Als je gebruik maakt van "Afspraken op Facebook", worden afspraken op geen enkele manier gekoppeld aan je Optios agenda.

👉 Gebruik dit artikel om de knop in te stellen op een alternatieve manier.👍