Hoe kan ik nieuwe dienst aanmaken door een lijst te importeren?
Hoe kan ik nieuwe dienst aanmaken door een lijst te importeren?

Heb je heel wat diensten aan te bieden? Dan kan je deze op een snelle manier ingeven in jouw Optios account!

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je heel wat diensten aan te bieden? Dan kan je deze op een snelle manier ingeven in jouw Optios account! Je kan een hele Excellijst met details in 1 keer invoeren, zo bespaar je jezelf tijd en moeite want je hoeft geen dienst per dienst aan te maken. Let op, menu's moet je nog steeds handmatig genereren met deze diensten.

Niet handig met Excel? Géén zorgen, de lijst is makkelijk aan te maken!

De lijst aanmaken:

1. Open een nieuw bestand in Excel

2. Maak kolommen aan en geef ze een herkenbare titel in de eerste, bovenste RIJ

Je bent verplicht om volgende zaken in te voeren voor een geslaagde import:

• Naam dienst

• Categorie dienst

• Prijs

• BTW/VAT percentage

• Tijdsduur dienst

• Inwerktijd dienst (kan overal '0min' zijn)

Het is belangrijk dat je deze zaken naast elkaar aanmaakt (zie filmpje);

◾ De lijst in jouw account importeren:

Ga nu naar je Optios account
1. Ga naar 'instellingen'

2. Ga naar de 'diensten'
3. Klik bovenaan op 'Acties' en dan 'Importeer diensten'

4. Klik of sleep je bestand in het kadertje

5. Wijs iedere juiste kolom toe

6. Klik op Importeren

Activity name = Naam dienst

Activity category = Categorie vd dienst

Activity price = Prijs vd dienst

Activity vat percentage = BTW/VAT

Activity duration = Tijdsduur dienst

Activity wait time - Inwerktijd vd dienst