Hoe kan ik ervoor zorgen dat enkel bestaande klanten online afspraken maken (klantenstop)?
Hoe kan ik ervoor zorgen dat enkel bestaande klanten online afspraken maken (klantenstop)?

Laat online boeken enkel toe voor bestaande klanten. Indien u een klantenstop heeft, kan u volgende stappen toepassen.

Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe stel ik de klantenstop in?

1. Ga naar Instellingen > Agenda > Online afspraken

2. Je vinkt “Enkel bestaande klanten mogen boeken” aan

3. Vergeet niet te klikken op "Opslaan"

Hoe krijgt de klant onze klantenstop te zien?

Wanneer klanten een online afspraak willen boeken, moeten ze eerst hun e-mailadres moeten ingeven. Optios controleert of dat e-mailadres al gekend is in het klantenbestand.

• Heeft de klant afspraken(historiek) in de klantenfiche?
    De klant kan starten met het boeken van een online afspraak.

• Heeft de klant geen afspraken(historiek)?
    De klant krijgt een vriendelijk bericht dat enkel bestaande klanten online kunnen boeken.

Online afspraken voor kappers met klantenstop