Hoe voeg ik een afwezigheid of vakantie toe?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe moet ik in de agenda verlof toevoegen? Is er een medewerker die vertrekt op vakantie? Of iemand is gedurende een bepaalde periode afwezig of ziek? Je wil niet dat een medewerker gedurende een bepaalde periode online boekbaar is? Je kan dit ingeven per medewerker, alsook voor heel het salon uiteraard.

Daarnaast kunnen medewerkers zelf een afwezigheid aanvragen en je kan dit als manager vervolgens goedkeuren of weigeren.

Afwezigheden per medewerker kan je eenvoudig instellen via:
1. Instellingen
2. Afwezigheden
3. Selecteer een medewerker
4. Klik op "afwezigheid toevoegen"

5. Geef de startdatum en startuur in, alsook einddatum en einduur van de afwezigheidsperiode
Geef je afwezigheid in voor een enkele dag? Dan klik je 2x dezelfde datum aan
1x om startdatum aan te geven
1x om einddatum aan te geven

6. Kies het "type" afwezigheid (feestdag, ziekteverlof, persoonlijke verlofdag....)
7. Klik op opslaan

8. De periode van afwezigheid kan nu opgevraagd worden per medewerker

Sluiting van de zaak kan je eenvoudig instellen via:
1. Instellingen
2. Afwezigheden
3. Selecteer "algemene afwezigheden"
4. Klik op "afwezigheid toevoegen"
5. Geef de gewenste verlof periode in zoals hierboven reeds beschreven.

Feestdagen invoeren waarop de zaak gesloten is:
1. Instellingen
2. Afwezigheden
3. Selecteer "algemene afwezigheden"
4. Klik op "feestdag toevoegen"

5. Add holiday = feestdagen ingeven = salon gesloten
6. Duid alle feestdagen aan wanneer de zaak gesloten is