Rapporten
Hoe komt het dat de som van de betaalmiddelen niet overeen komt met het totaal?
Hoe komt het dat de som van de betaalmiddelen niet overeen komt met het totaal?
Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je het dagontvangsten rapport opent en zelf de som van de betaalmiddelen (bv. cash, overschrijving, bancontact of PIN, ...) maakt en dit komt niet overeen met het vermeld op het rapport. Dan wil dat zeggen dat er een of meerdere kassatickets ongeldig zullen zijn.

Je kan dit gemakkelijk oplossen via het logboek, op de volgende manier

1. Druk op "Kassa"
2. Druk op "Logboek"
3. Kies bovenaan de datum waar het probleem zich voordoet in het dagontvangsten rapport
4. Zoek de kassatickets in de lijst op waar een rode omkadering bij staat met de waarschuwing "Het betaalde bedrag komt niet overeen met het bedrag op de afrekening"

5. Druk bij deze ongeldige tickets op "Wijzigen".
6. Vul het correcte bedrag in bij het betaalmiddel (in het voorbeeld hierboven zou dat 38,5 zijn bij cash)
7. Druk op "Opslaan"

Wanneer je nu het dagontvangsten rapport opnieuw gaat openen, zal je zien dat som van de betaalmiddelen wel overeen komt met het totaal vermeld in het rapport.