Hoe werkt het tegoeden systeem?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een gekende klant kan niet onmiddellijk betalen of heeft geen geld op zak?
Je wil kunnen bijhouden dat de klant nog een openstaand bedrag heeft?

Hoe voeg ik de mogelijkheid om tegoeden te aanvaarden toe op de kassa?

Dat kan door de knop "tegoed" op de kassa te activeren, via
1. Instellingen
2. Kassa
3. Betaalmiddelen
4. Activeer "Tegoed" (blauwe kader staat errond)
5. Druk op "Opslaan"

Wanneer je nu een klant gaat afrekenen via de kassa, zal er naast de gekende betaalmiddelen (cash, bancontact, pin, ..) een knop "tegoed" staan. Met de knop "tegoed" kan je dan afrekenen op het moment de klant niet voldoende geld op zak heeft of later zal komen betalen.

De rekening is hiermee afgesloten en het bedrag wordt meegeteld in je dagontvangsten.

Hoe regel ik een tegoed die terug betaald wordt?
Het tegoed zal automatisch verschijnen op de eerstvolgende nieuwe rekening op de naam van de klant.
1. De klant betaalt het bedrag terug bij een volgende afspraak
Je rekent zoals normaal de nieuwe afspraak af , het bedrag van het tegoed zal automatisch toegevoegd zijn aan de nieuwe rekening.
2. De klant komt het bedrag terugbetalen in het salon of heeft het overgeschreven zonder een nieuwe behandeling te krijgen
- ga naar kassa
- zoek de klant op via 'klant zoeken'
- het bedrag staat automatisch in de rekening

Enkele situaties die kunnen voorvallen:
1. Een tegoed doorschuiven naar een volgende keer
Mijn klant heeft een tegoed die op de rekening komt, maar kan het nog niet terug betalen.
Je klikt op "remove tab" om het bedrag van deze rekening weg te halen, het wordt automatisch doorgeschoven naar een volgende nieuwe rekening.

2. Een andere klant wil het tegoed terug betalen dan de persoon waarop het staat.
Bv Dochter komt naar het salon en wordt met een tegoed afgerekend
Mama komt de week erop naar het salon en wil meteen ook het tegoed van dochter betalen
In de rekening van mama klik je op "tegoed toevoegen"
je ziet een lijst van klanten met een openstaand tegoed en klikt de correcte aan

3. Rekening met meerdere personen
In een rekening met meerdere personen, waarvan iemand een tegoed heeft openstaan komt een tegoed niet automatisch in de rekening te staan
Je kan het tegoed toevoegen via de 'tegoed toevoegen' knop zoals in de situatie hierboven.

Waar zie ik openstaande tegoeden?
1. In de klantenfiche onder "afrekeningen" voor een specifieke klant

2. Via Rapporten en dan "tegoeden" zie je alle klanten die een tegoed (hadden)
Het toont standaard een jaar, maar je kan dit bovenaan aanpassen naar de gewenste periode die je wil zien