Mijn kassakoppeling loopt vast, hoe kan ik toch een transactie uitvoeren?
Mijn kassakoppeling loopt vast, hoe kan ik toch een transactie uitvoeren?
Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Is uw betaalterminal van Worldline vastgelopen tijdens het installeren van de CTEP-koppeling (eventueel in combinatie met de WIPay-service)? Of is jouw koppeling tijdelijk onderbroken? Geen zorgen, lees hier hoe u intussen toch betalingen kan ontvangen.

Een transactie uitvoeren met een kaart

U kunt een transactie op 3 manieren opstarten. In het geval dat methode 1 niet werkt, kan u dus nog steeds transacties uitvoeren op de 2 andere manieren.

Methode 1: via de kassa
Methode 2: door een betaalkaart in te brengen

Methode 3: beginnen met de OK knop

Methode 2:
Een betaalkaart inbrengen

• Vraag uw klant om zijn betaalkaart in te brengen. De terminal zal automatisch het kaarttype herkennen.

• De terminal laat verschillende keuzemogelijkheden zien. Kies <1. VERKOOP> (afhankelijk van het toestel kan <1. BETALING> zijn ipv verkoop)

• Voer het transactiebedrag in.

• Bevestig met 'OK'

• Het te betalen bedrag verschijnt op het scherm van de terminal en de klant wordt gevraagd om zijn pincode in te voeren.

Methode 3:
Beginnen met de 'OK' knop

• Je ziet het startscherm met de boodschap "KAARTLEZEN of OK" : Druk op 'OK'

• Voer het transactiebedrag in + bevestig met 'OK'

• Het te betalen bedrag verschijnt op het scherm en de klant wordt gevraagd om zijn kaart aan te bieden.

🆘 Je hebt bij Worldline een contract voor technische bijstand?

Dan belt u via 02 727 88 99.

Hou zeker jouw terminalnummer (TID) bij de hand wanneer je belt.
Jouw terminalnummer (een achtcijferige code) vindt je:
- op de sticker op de zijkant of achterkant van jouw terminal
- op jouw maandelijkse factuur.

Belgische terminals beginnen met 01.