Hoe kan ik AGB codes op mijn zorgfacturen toepassen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als behandelaar in Nederland met een AGB-code ben je verplicht deze op de factuur te vermelden naar de zorgverzekeraar. Dit geldt voor de AGB-code van de zorgaanbieder (op instellingsniveau) en de AGB-code van de behandelaar die de prestatie heeft geleverd. Daarnaast moet op een zorgfactuur ook de naam van de patient en de geboortedatum vermeld worden.

Nu kan je dit makkelijk in Optios automatisch laten toevoegen!

Start door in de kassa instellingen de optie 'kassa behandeling code' in te schakelen.

Ga naar:
1. Instellingen
2. Kassa

3. Algemeen
4. Helemaal onderaan 'Register treatment code enabled' aanvinken
5. Opslaan

Pas daarna kan je alle AGB codes en zorgverzekeringnummers gaan invoeren waar nodig.

AGB Code zaak

De eerste stap is om de AGB code aan uw factuurgegevens toe te voegen via:

1. Instellingen
2. Account
3. Facturatie gegevens
4. AGB code van uw zaak invullen en opslaan.

Deze wordt dan automatisch meegenomen naar de zorgfactuur. ✔️

AGB Code medewerker

De volgende stap is om de AGB code aan uw medewerker(s) toe te voegen via:

1. Instellingen
2. Gebruikers
3. Selecteer een gebruiker
4. AGB code invullen en opslaan.

Deze wordt dan automatisch meegenomen naar de zorgfactuur. ✔️

Code behandeling

1. Ga naar instellingen
2. Klik op 'Diensten' in het instellingen-paneel

3. Klik de categorie open met daarin de gewenste dienst(en)
4. Klik op het potlood rechts van de dienst om deze te 'bewerken'
5. Geef de code van de behandeling onderaan in

Deze wordt dan automatisch meegenomen naar de zorgfactuur. ✔️

❗TIP
Heb je behandelingen met 0% VAT? Dan kan je dit best weergeven in de naam van de behandeling zelf. Dan wordt dit ook zo duidelijk weergegeven op de factuur.

Je kan indien gewenst de dienst dubbel aanmaken:
- dienst om te laten boeken online (vb: Medische pedicure)
- dienst om af te rekenen in de kassa (vb: Medische pedicure 0% VAT)
Deze verschijnt dan ook zo op de factuur.