Hoe kan ik oude (reeds opgebruikte) abonnementsbeurten in Optios overzetten?
Hoe kan ik oude (reeds opgebruikte) abonnementsbeurten in Optios overzetten?

Leer hier hoe je het aantal opgebruikte beurten van een abonnement kan aanpassen indien je net bent overgeschakeld naar Optios.

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overgestapt van software naar Optios? Indien je met jouw vorige software abonnementen verkocht, zal je deze vast ook in Optios gaan gebruiken. Uiteraard is het mogelijk dat er klanten (in jouw bestand) zitten die al een deel van hun beurten hebben opgebruikt en betaald net wanneer je bent overgeschakeld van software.

Je moet dus in Optios nieuwe abonnementen aanmaken, die starten met nul aantal gebruikte sessie. Kijk ook eens naar het artikel "Hoe kan ik abonnementen instellen?"
Nadien kan je het aantal beurten aanpassen (opgebruiken), maar ga niet via de kassa.

Een beurt van een abonnement nemen zonder dat je via de kassa gaat is vrij simpel.
1. Je gaat naar de klantenfiche
2. Abonnementen
3. Klik op "toevoegen".
Je zal zien dat er een beurt opgebruikt wordt.

👉 Zo kan je dus bij een klant die bvb reeds 3 van de 10 sessies opgebruikt heeft (voor ingebruikname Optios) toevoegen. Gewoon 3 x klikken op "toevoegen".

In toegevoegde foto zie je een voorbeeld van een klant waarvan 2 beurten reeds via de kassa werden ingegeven. De 3 laatste beurten werden handmatig toegevoegd. En in totaal heeft deze klant dus nu reeds 5 vd 11 beurten opgebruikt.