Hoe kan ik cookies en browsegegevens verwijderen in Google Chrome?
Hoe kan ik cookies en browsegegevens verwijderen in Google Chrome?
Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door middel van coockies en browsegegevens kunnen uw online activiteiten worden gevolgd en persoonlijke gegevens worden opgeslagen. Net als voor echte koekjes geldt: af en toe is ok, maar teveel van het goede kan nefast zijn. Daarom doe je er goed aan ze af en toe te verwijderen!

👉 Alle cookies wissen
1. Open Chrome op je computer.

2. Klik rechtsboven op Meer (3 puntjes) ⁝ en ga naar Instellingen.

3. Klik onder "Privacy en beveiliging" op "Cookies en andere sitegegevens".

4. Klik op "Alle cookies en sitegegevens weergeven" "Alles verwijderen".

5. Bevestig door op "Alles wissen" te klikken.

👉 Specifieke cookies verwijderen
1. Open Google Chrome op je computer.
2. Klik rechtsboven op Meer (3 puntjes) ⁝ en ga naar Instellingen.
3. Klik onder "Privacy en beveiliging" op "Cookies en andere sitegegevens".
4. Klik op "Alle cookies en sitegegevens weergeven".
5. Zoek rechtsboven de naam van de website.
6. Klik rechts van de site op "Verwijderen".

🌐 Coockies verwijderen voor Optios: Google Chrome
1. Open Google Chrome op je computer.
2. Klik rechtsboven op Meer (3 puntjes) ⁝ en ga naar Instellingen.
3. Klik onder "Privacy en beveiliging" op "Cookies en andere sitegegevens".
4. Klik op "Alle cookies en sitegegevens weergeven".
5. Geef "Optios" in in de zoekbalk
6. Verwijder coockies

👉 Je browsergegevens verwijderen

1. Open Chrome op je computer.

2. Klik rechtsboven op Meer (3 puntjes) ⁝

3. Klik op "Meer hulpprogramma's" en dan "Browsegegevens wissen".

4. Kies een periode, zoals Afgelopen uur of Altijd.

5. Selecteer het type gegevens je wilt verwijderen.

6. Klik op "Gegevens wissen".

Als je cookies verwijdert, word je uitgelogd van websites en kunnen je opgeslagen voorkeuren worden verwijderd. Indien je synchronisatie hebt ingeschakeld, blijf je in Chrome ingelogd op je Google-account. Je cookies worden verwijderd van andere apparaten en uit je Google-account.

❔ Wat zijn cookies eigenlijk❔

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die je bezoekt.
Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan. Met
cookies kunnen sites je ingelogd houden, je sitevoorkeuren onthouden en lokaal
relevante content aan je leveren. Er zijn twee soorten cookies:

• Directe cookies worden gemaakt door de site die je bezoekt. De site wordt weergegeven in de adresbalk.

• Indirecte cookies worden gemaakt door andere sites. Deze sites zijn eigenaar van een deel van de content (zoals advertenties of afbeeldingen) die je ziet op de webpagina die je bezoekt.