Hoe kan ik werkuren of openingsuren instellen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen Optios is het mogelijk om per gebruiker of medewerker in te stellen wanneer er gewerkt word. Met deze werkuren, zal dan ook rekening gehouden worden als klanten online gaan reserveren.

Voor het instellen van de werkuren, kan je volgende stappen volgen
1. Instellingen
2. Gebruikers
3. Selecteer een gebruiker in de linker kolom
4. Werkuren
5. Op de dagen dat je werkt klik je op +werkuur toevoegen
6. klik op het cijfer om het begin uur in te zetten en herhaal voor het einduur. Daarnaast is het mogelijk om meerdere werkuren toe te passen op één werkdag.
(bv. als je een middagpauze wil voorzien kan je werkuren aanmaken op maandag van 08:00 tot 12:00 en nog eens aanmaken op maandag van 13:00 tot 18:00).

Je werkuren online boekbaar?
Klik op de wereldbol achter elk werkuur om aan te geven of deze uren voor de online boeking mogen ingesteld worden
groen = online boekbaar
grijs = je werkt, maar het mag niet online geboekt worden
Zo kan je op je agenda je werkuren onderscheiden van niet werkuren en toch niet online boekbaar zetten

Zorg er ook voor dat het aantal weken schema op '1' staat, indien steeds alle werkweken hetzelfde verlopen.

Je kan het aantal werkweken schema bv. op '2' plaatsen indien het werkrooster variabel is en je met even en oneven weken werkt.