Alle collectiesHR
Werkschema voor de toekomst aanmaken

Wil je een nieuw uurrooster instellen dat pas over enkele maanden start? Geen probleem!

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Veranderen de werkuren vanaf een bepaalde periode? Is er tijdelijk een andere uurrooster nodig? Voor elke werknemer of slechts één persoon; geen probleem! Lees verder hoe je deze makkelijk en snel kan aanmaken.

⚠️ ​OPGELET ⚠️

In de werkschema's kan er géén overlap zijn.

Je huidige en toekomstige uuroosters mogen dus niet overlappen. Dit betekent in het geval je een standaard schema hebt zonder eindduur, je deze eerst (bij de juiste medewerker!) een einddatum moet geven (bvb 30 november), vooraleer je een nieuw schema kan toewijzen specifiek voor december.

1. Ga naar "Medewerkers".

2. Klik op "Werkuren".

3. Controleer of deze persoon een bestaand werkschema heeft

4. Kijk via 'het tandwiel' of er een einddatum voor ingesteld werd.

5. Geef indien nodig een einddatum aan de rooster

6. Klik dan rechts op "nieuw rooster toevoegen"

7. Vul per dag de werkuren in via de knop "+ werkuren".

8. Kies een interval voor deze werkuren:

• wekelijks = het werkschema of de werkuren zijn iedere week identiek
      (een standaard uurrooster)

• interval = week om week, elke 3 weken, etc...

9. Geef een startdatum (en eventueel einddatum) in de toekomst in.

10. Klik onderaan op "Opslaan".

11. Controleer in het overzicht of alles klopt. Je kan op de details van het schema klikken om na te gaan of de ingestelde uren kloppen. En wanneer je over de kalender gaat kan je ook dag per dag nakijken of de uren kloppen.