Hoe kan ik de tekst in de bevestiging- en herinneringsmail aanpassen?
Hoe kan ik de tekst in de bevestiging- en herinneringsmail aanpassen?

Pas de bevestiging- of herinneringsmail aan die uw klanten ontvangen voor hun afspraak

Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als er online een afspraak gemaakt wordt, dan wordt er voor online afspraken steeds een bevestiging gestuurd. Voor telefonische/manuele afspraken is dit optioneel.
Je kan hiervoor kiezen om gewoon onze standaardmail te laten versturen, maar je kan ook zelf de tekst bepalen van deze e-mail.

STAPPEN:

STAP 1. Je gaat naar instellingen

STAP 2. Kies Agenda en Advanced
STAP 3. Ga naar e-mail templates
STAP 4. Pas je tekst aan, je kan onderaan enkele basiselementen aanklikken om toe te voegen, zoals voornaam ( = [firstname] ) . In dat geval zal de e-mail automatisch de voornaam van de klant bevatten.
STAP 5. Opslaan

Het systeem herkent nu dat hier een bericht is opgesteld en zal deze als standaard bevestiging sturen.
U kan dit steeds aanpassen of zelf terug naar de niet aangepaste bevestiging door de tekst te wijzigen of verwijderen.

! Let op:

Noodzakelijke tags

Het is noodzakelijk dat de volgende tags gebruikt worden in de tekst van het e-mailsjabloon:

• [firstname] = voornaam klant

• [date] = datum van de afspraak

• [appointment] = diensten die de klant geboekt heeft

• [manage_appointments_button] = knop zodat klanten hun toekomstige afspraken kunnen zien, wijzigen of annuleren
• [Offline_appointment-deposit] = indien je online voorschotten vraagt voor manueel gemaakte afspraken, is enkel zichtbaar wanneer er een voorschot nog betaald moet worden

Niet-noodzakelijke tags

[salutation] = groet om hallo te zeggen (Beste) + voornaam klant
[lastname] = familienaam

[calendar_link] = een knop waarmee de klant hun afspraak in persoonlijke agenda kan zetten

[closing] = een groet om af te sluiten

[send_reply_button] = een knop waarmee de klant een antwoord kan sturen per mail naar het salon

! Wanneer er geen tekst staat in het e-mailsjabloon, wordt automatisch een standaard mail vanuit ons systeem gestuurd