Hoe koppel ik een Shopify webshop aan mijn Optios account?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U verkoopt producten online via Shopify? Koppel deze webshop dan aan uw Optios account! Deze koppeling zorgt er voor dat uw producten, stock en inventaris up-to-date blijven. U hoeft enkel uw webshop URL en een Admin Token in te vullen in uw Optios instellingen. Lees verder in dit artikel waar u deze kan terugvinden.

1. Ga naar de Optios-instellingen

2. Selecteer 'Webshop' in het instellingen-paneel

3. Geef bovenaan uw Shopify webshop URL* in
4. Geef onderaan uw Admin token* in

5. Klik op 'Opslaan'

❗U kan ervoor kiezen om op dat moment alle productinformatie door te zenden naar Shopify, net als alle afbeeldingen van uw producten. Hou hier rekening mee indien uw webshop bijvoorbeeld verschillende prijzen aanbiedt of andere afbeeldingen heeft. Uw bestaande Shopify gegevens kunnen overschreven worden met de gegevens uit uw Optios-stock!

👉Wanneer u de koppeling maakt tussen onze software en uw Shopify account, dan zullen alle producten die als type 'Verkoop' en 'gemengd' aangeduid staan in Optios, automatisch zichtbaar zijn in uw Shopify.

Dit gaat over onderstaande gegevens:

- Naam van het product

- Verkoopprijs

- Stock-aantal

- Afbeelding

Er is via Shopify een manier om de producten die u niet wenst aan te bieden in de webshop te verbergen.

👉 Wanneer er een product verkocht wordt vanuit de webshop, zal de stock in uw Optios-account van dat product verminderen. Als je een product offline via Optios verkoopt, zal in het stock-aantal in mindering gebracht worden en dus ook online de stock aangepast worden.

❗ Opgelet ❗

Deze koppeling werkt in één richting, van Optios naar Shopify. Dit wil zeggen dat een product die u toevoegt in uw Optios account automatisch in uw Shopify webshop zal komen, maar een product die u in Shopify aanmaakt zal niet in uw Optios account komen te staan. Indien u alle producten hebt aangemaakt in Shopify, maar niet in Optios, zal je deze niet zomaar kunnen connecteren of importeren. Je moet ze dus eerst toevoegen in je productenmodule in Optios.

De stocktelling zelf werkt uiteraard wel in twee richtingen. Als er een product wordt verkocht in uw webshop, zal de stock in uw account evenredig verlagen.

❗Het kan enige minuten duren vooraleer u al uw producten in de webshop ziet verschijnen. Toch niets geïmporteerd in uw Shopify webshop? Klik dan in Optios op 'opnieuw synchroniseren'

Uw Shopify webshop is nu geconnecteerd met uw Optios account. Indien u vragen heeft, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met ons Support Team!

*Waar vind u uw Shopify webshop URL terug?

U vind uw Shopify Store-URL in het beheerdersdashboard van Shopify.

1. Log in in uw Shopify account

2. Klik op het tabblad 'Settings' (Instellingen) in de linkerbenedenhoek van het scherm.

3. U vind dan de URL meteen bovenaan onder 'Store details'

U kan de URL uiteraard ook steeds terugvinden indien u naar uw webshop surft online.

*Waar vind u uw Shopify Admin Token terug?

U vind ook uw Admin Token of 'toegangstoken' terug in het beheerdersdashboard van Shopify.

U kan rechtstreeks in het beheerdersdashboard van Shopify een ​​applicatie voor een winkel maken. Om deze app te authenticeren, moet u de app installeren vanuit het beheerdersdashboard om API-inloggegevens en de benodigde API-toegangstokens te genereren. Klinkt moeilijk, maar dat is het niet. Volg onderstaande stappen en u bent in enkele minuten klaar!

1. Log in in uw Shopify account

2. Klik op het tabblad 'Settings' (Instellingen) helemaal onderaan, in de linker-benedenhoek van het scherm.

3. Klik in de linkse kolom op 'Apps and sales channels' (Apps en verkoopkanalen)

4. Klik daarna bovenaan op 'Develop apps' (Apps ontwikkelen)

5. Klik op 'Allow custom app development' (aangepaste app-ontwikkeling toestaan).

6. Bevestig en klik (nogmaals) op 'Allow custom app development'.

7. Klik op 'Create an app' (een app maken).

8. Geef deze zelf een naam en klik dan op de knop 'create app'

9. Klik op 'configure Admin API scopes'.

10. Vink dan alle selectievinkjes voor toestemming aan.

11. Selecteer onderaan ook de gebeurtenisversie 2024 en klik dan op 'Save'.

12. Ga naar het tabblad 'Overview' (overzicht) en klik op 'Install App' (app installeren).

13. Kopieer meteen uw Admin API acces token en bewaar dit op een veilige plek. Heeft u meerdere Optios accounts? Of meerdere webshops? Hou dan goed bij welke tokens er bij welke shop horen zodat je deze in het juiste Optios account invult!

U kan uw Admin API acces token kopiëren nadat u deze zichtbaar maakt door te klikken op 'Reveal token once'.❗'Reveal only once' betekent dat u uw wachtwoord maar éénmalig kan bekijken, wees dus voorzichtig in uw handelen.