Hoe kan ik een zorgkasfactuur aanmaken?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Start door in de kassa instellingen de optie 'kassa behandeling code' in te schakelen.

Ga naar:
1. Instellingen
2. Selecteer kassa-instellingen

3. Algemeen
4. Helemaal onderaan 'Register treatment code enabled' aanvinken
5. Opslaan

Nu kan je in jouw account overal de AGB-codes gaan invullen zodat deze onthouden worden en automatisch op de factuur verschijnen.

AGB Code zaak

Voeg de AGB code van jouw zaak toe aan uw factuurgegevens via:

1. Instellingen
2. Account
3. Facturatie gegevens
4. AGB code van uw zaak invullen en opslaan.

Deze wordt dan automatisch meegenomen naar de zorgfactuur. ✔️

AGB Code medewerker

De volgende stap is om de AGB code aan uw medewerker(s) toe te voegen via:

1. Instellingen
2. Gebruikers
3. Selecteer een gebruiker
4. AGB code invullen en opslaan.

Deze wordt dan automatisch meegenomen naar de zorgfactuur. ✔️

Code behandeling

1. Ga naar instellingen
2. Klik op 'Diensten' in het instellingen-paneel

3. Klik de categorie open met daarin de gewenste dienst(en)
4. Klik op het potlood rechts van de dienst om deze te 'bewerken'
5. Geef de code van de behandeling onderaan in

Deze wordt dan automatisch meegenomen naar de zorgfactuur. ✔️

Zorgkasfactuur aanmaken vanuit de kassa

1. Reken de klant af in de kassa
2. Na een afrekening kan je meteen onderaan op het pijltje klikken met 'facturen'
3. Kies voor 'ziektekostenverzekering'.

4. Vul het zorgverzekeringsnummer van de klant in + opslaan

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

❗Het zorgverzekeringsnummer zul je steeds opnieuw moeten ingeven omdat het AVG- technisch niet permanent opgeslagen mag worden.
Let op: je kunt dit wel als notities bij elke klantenkaart opslaan.

❗Handige tip, vul zeker op de klantenfiche de geboortedatum in, dan wordt ook deze

automatisch meegenomen. Je moet deze anders steeds verplicht invullen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5. De behandelcode en AGB-codes worden automatisch ingevuld, maar je kan dit uiteraard ook handmatig invullen indien nodig.
6. De behandeldatum is aan te passen (ivm verschillende behandeldagen).

Zorgkasfactuur manueel aanmaken

De zorgkasfactuur kun je ook manueel aanmaken.

1. Ga naar kassa
2. Selecteer facturen
3. Je kan bovenaan op het pijltje klikken met ‘’facturen’’
4. kies voor 'ziektekostenverzekering'

5. Zoek de gewenste klant op en selecteer deze
6. Vul de gegevens van de klant in
7. Maak vervolgens de factuur aan
8. Vul de velden in
9. Wanneer je een behandeling intypt die een AGB-code bevat zal het systeem deze automatisch toevoegen
10. Ook de behandelaar en de AGB-code wordt automatisch ingevoerd als je deze toevoegt aan de factuur.
11. Wanneer je de geboortedatum van jouw klant invult in de klantenfiche zal het systeem deze automatisch toevoegen