Webshop & online giftcards
Hoe koppel ik mijn Woocommerce webshop aan mijn account?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Eén van de meest bekende hulpprogramma's om van je website een webshop te maken is WooCommerce. Alle voordelen die WordPress je biedt, vind je ook binnen WooCommerce.

De koppeling tussen jouw Woocommerce account en je Optios account maak je via:

1. Instellingen
2. Webshop - Woocommerce
3. Je geeft jouw website URL en de keys in.
👉 Meer info over de keys in Woocommerce vindt je hier onder 'Generate API keys'.

Vanaf je verbinding maakt met je webshop, zullen ALLE producten die in je Optios account staan overgezet worden naar je webshop. Naam product, stock en foto wordt meegenomen. De stock zal altijd synchroniseren en in beide richtingen. Je kan ervoor kiezen om foto's/naam/...wel/niet te synchroniseren bij een update in het product zelf.

❗OPGELET ❗

Bij het aanmaken van de API keys voor Woocommerce moet je kiezen welke rechten deze Keys hebben De keys moeten aangemaakt worden met BEIDE rechten Lees/schrijf rechten. In geval er enkel voor Leesrechten werd gekozen, dan zal Woocommerce de synchronisatie niet aanvaarden.

Zonder juiste rechten;

• Geen synch met Woocommerce

• Send product update to webshop aanvinken lukt niet

❗OPGELET ❗
De knop Resynch in de webshop instellingen enkel gebruiken indien u alle producten in je webshop wil resetten naar hoe het in Optios staat - dit zal dus alle tags, beschrijvingen enz.. in je webshop zelf verwijderen! De koppeling is enkel bedoeld voor je stock zodat je niet steeds moet gaan wijzigingen in Optios/woocommerce na een verkoop.

❗OPGELET ❗
De verkoop van je webshop zal verder niet getoond worden op de kassa van Optios en moet volledig apart doorgegeven worden aan je boekhouder.