Toekomstig uurrooster instellen

Ga je jouw openingstijden wijzigen in de toekomst? Pas deze meteen aan in je agenda zodat de online booking niet verkeerd loopt!

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Deze week bijgewerkt

Gaat je uurrooster wijzigen in de nabije toekomst? Dan pas je best op voorhand je uurrooster reeds aan.
Je kan je hiervoor baseren op het aantal maanden op voorhand dat je klant bij jou kan boeken.

Wanneer pas ik mijn uurrooster aan?
Bv: Jouw instellingen laten toe dat er tot 3 maanden op voorhand kan geboekt worden via de online boeking.

👉👉 Het is mei en je nieuw uurrooster zal ingaan in augustus, dan kan je het best nu het nieuwe rooster inzetten, want er kan geboekt worden voor de periode met nieuw uurrooster.

1. Pas je werkuren nu al aan zodat het nieuwe uurrooster instaat via

• instellingen

• gebruikers

• werkuren

2. uitzonderlijke werkuren toevoegen = openingstijden bijmaken voor de momenten waarop je in de toekomst niet meer zal werken, maar in je huidig werkrooster wel nog werkt.

• Instellingen

• gebruikers

• naam gebruiker

• uitzonderlijke werkuren

• aanmaken voor de extra uren

Voorbeeld: Je zal in je nieuwe uurrooster die je instelde niet meer werken op zaterdagmiddag, maar in je huidig uurrooster doe je dit wel nog?
    Dan maak je voor de zaterdagmiddag uitzonderlijke uren aan tot aan de datum waarop je nieuw uurrooster van kracht gaat.
    De uitzonderlijke uren zijn enkel de uren waarop er normaal niet gewerkt wordt.

3. Blokken plaatsen in de agenda = openingstijden blokkeren op momenten dat je in het nieuwe uurrooster zal werken, maar waarop je in je huidig uurrooster niet werkt.

• Agenda

• Selecteer een tijd

• Klik op "Blok" bovenaan

• Kies de categorie: Afwezig, pauze, vakantie, ...

• Klik op "Opslaan"

• Indien nodig kan u dit blok automatisch laten herhalen

Voorbeeld: Je zal in je nieuw uurrooster werken op maandag, maar voorlopig doe je dat nog niet.
    Dan maak je voor alle maandagen een blok aan op je agenda tot aan de datum waarop je nieuw uurrooster van kracht gaat

​👉👉 Het is mei en je nieuw uurrooster zal pas ingaan in december, dan kan je best nog even wachten met de aanpassing in je uurrooster.
Je kan eventueel wel uitzonderlijke uren en blokken toevoegen op je eigen agenda vanaf december tot je rooster permanent zal wijzigen
Je werkt nu omgekeerd
uitzonderlijke werkuren toevoegen = openingstijden bijmaken voor de momenten waarop je in de toekomst zal werken, maar in je huidig werkrooster nog niet.
Blokken plaatsen in de agenda = openingstijden blokkeren op momenten die je in de toekomst niet zal werken maar in je huidig rooster wel nog werkt.

❗ LET OP! In beide situaties moet je kijken naar de periode waarin de klant op voorhand kan boeken zodat je de uitzonderlijke uren en blokken lang genoeg aanmaakt.
❗ LET OP! Je dient dit toe te passen voor alle werknemers (gebruikers) voor wie een uurrooster wijzigt.