Feature Requests / suggesties

Mist onze software iets dat u nodig heeft? Kunnen we een proces verbeteren? Laat het ons weten!

Sara Meert avatar
Geschreven door Sara Meert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je een idee hoe we onze software kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Uw nood of idee is misschien wel onze volgende functie!

Een functie of feature is een (extra) eigenschap van een stukje soft- of hardware. Een feature request is dus een aanvraag voor een nieuwe eigenschap binnenin de software.

Als onderdeel van onze open cultuur publiceren we ook ons proces voor feature requests. Zo kan je ten alle tijde meevolgen!

HOE DIEN IK EEN FEATURE REQUEST IN?

Een feature request moet als een ticket worden ingediend. In dit ticket moet u duidelijk uw gewenste wijziging in de software beschrijven, samen met een reden waarom deze wijziging nuttig is.

Dit kan via de hoofdpagina, via de knop "Suggestions" (onderaan links)
De eerste keer zal je een account moeten aanmaken.

Je komt zo terecht in ons Canny-platform waar je zelf bij "Optios-ideebox" een nieuw idee kan aanvragen.

Van zodra je een titel ingeeft zoekt Canny toch nog even naar bestaande, gerelateerde aanvragen. Indien je idee reeds aangevraagd werd kan je nog steeds op deze aanvraag stemmen!

👉 Je stem toevoegen aan een bestaand idee
Zoek dus ook eerst even of je idee al bestaat a.d.h.v een trefwoord.
Hoe meer stemmen een idee heeft, hoe hoger het komt op de ontwikkelingslijst.
Je klikt op het vergrootglas en er komt een zoekbalkje waar je trefwoorden kan intypen. Zie je het idee verschijnen waaraan je een stem wil toevoegen, dan klik je links van het idee op het cijfer. Is het driehoekje blauw? Dan werd jouw stem meegeteld.

Een nieuw idee ingeven.
Bestaat jouw idee nog niet? Dan klik je op het + icoontje.

Stem zeker steeds op alle feature request die je goed vindt.

Om het proces te volgen klik je bovenaan op "Roadmap". Wanneer er een nieuwe request live gaat wordt dit gemeld in onze nieuwsbrief!