De identiteitskaartlezer werkt niet op Windows
Meer dan een week geleden bijgewerkt

ID-reader werkt niet ?

Doe deze stappen:

1. Start Optios opnieuw met het icoon op het bureaublad of op de balk onderaan.
    We adviseren ook om Google Chrome als uw standaardbrowser in te stellen, zowel voor Windows als op een Mac. Internet Explorer of Edge zijn afgeraden voor het gebruik van Optios.

2. De USB aansluiting van de identiteitskaartlezer uittrekken en opnieuw insteken in de computer, eventueel een andere USB poort kiezen. Probeer of de kaartlezer nu goed werkt, indien niet volg de stappen hieronder.

3. Het volgende installeren op uw computer: https://eid.belgium.be/en
    Klik op de eerste link: Quick Install

4. Is de driver goed geinstalleerd? Je kan dit controleren via:
    Configuratiescherm > Apparaten en printers > CCID reader > rechter muis klikken en probleem oplossen

5. Het volgende installeren op uw computer: https://java.com/nl/download/installed.jsp
    OPGELET: bovenstaande link moet u openen in INTERNET EXPLORER
    (= MICROSOFT EDGE). Indien dit niet lukt, contacteer ons via mail: support@optios.net

>> Probeer of de kaartlezer nu goed werkt