Hoe werkt de prikklok?
Geschreven door Sven Cornelis
Gisteren bijgewerkt

In Optios kunnen werknemers gebruik maken van de prikklok zodat jij gemakkelijk hun werkuren kan laten registreren en zelf beheren.

Hoe kan een medewerker uren registreren (prikken)?

1. Log in met eigen profiel en wachtwoord.

2. Ga naar 'Human Resources' (Prikklok)

3. Bij 'Medewerkers' kies je jouw naam.
    Klik op 'begin' wanneer je de werkdag start

(Je kan op 'begin' klikken, alsook op de foto/avatar)

4. Op het einde van de dag klik je op 'einde' voor je vertrekt
    (Je kan op 'einde' klikken, alsook op de foto/avatar)

Hoe kan je de prikklok beheren?

Is er een fout gebeurd? Werd er een foute persoon aangeklikt of is iemand simpelweg vergeten te registreren?

1. Klik bovenaan op 'Beheren'

2. Kies bovenaan de datum
3. Selecteer de registratie die je wil aanpassen
4. Pas begin/einduur aan door op het uur te klikken

5. Klik op het groene vinkje om te aanvaarden

6. Of verwijder de registratie volledig via het rode kruisje
7. Je kan eventueel ook een bijkomende registratie ingeven vie 'Toevoegen'

Wie kan de prikklok beheren?

Enkel gebruikers met het recht 'toestemming om prikklok te beheren' kunnen aanpassingen maken. De rechten vindt u in de instellingen bij gebruikers.