Hoe kan ik Optios installeren op mijn pc?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe installeer ik Optios op een windows computer?
Om correct te kunnen werken met Optios is het belangrijk dat er een setup geïnstalleerd is op de computer. Indien deze setup niet geïnstalleerd is kan u problemen ondervinden bij het gebruik van hardware (ID-lezer, barcodescanner, ticketprinter,...)

1. Installeer Google Chrome op de computer (https://www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html)
2. Zorg ervoor dat Google Chrome als standaard browser staat ingesteld (https://support.google.com/chrome/answer/95417?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl)
3. Ga naar Google Chrome en surf naar volgende link om Optios te downloaden: http://kapper.optios.net/install/optios/now.html
4. Ga naar downloads en klik op Optios
5. Nu zal er een icoontje van Optios verschijnen op je bureaublad
6. Optios is klaar om te gebruiken

Hoe installeer ik Optios op een Mac computer?
Om correct te kunnen werken met Optios is het belangrijk dat er een setup geïnstalleerd is op de computer. Indien deze setup niet geïnstalleerd is kan u problemen ondervinden bij het gebruik van hardware (ID-lezer, barcodescanner, ticketprinter,...)

1. Installeer Google Chrome op je computer (https://www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html)
2. Zorg ervoor dat Google Chrome als standaard browser staat ingesteld (https://support.google.com/chrome/answer/95417?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl)
3. Ga naar Google Chrome en surf naar volgende link om Optios te downloaden: https://www.optios.net/osx/optios10.0.zip
4. Ga naar finder > downloads en klik op Optios

LET OP: Indien er een streep door het blauwe Optios-icoontje staat, zal je eerst een update moeten uitvoeren van de mac. Deze update kan je terugvinden in de App Store

5. Nu zal er een icoontje van Optios verschijnen onderaan in je takenbalk
6. Verschuif het Optios-icoontje zodat dit wordt vastgepind aan je takenbalk
7. Optios is klaar om te gebruiken