Hoe voeg ik medewerkers toe - gebruikers toevoegen?

Je wil een nieuwe kapper of kapster toevoegen aan je account ?

Gilles Cornelis avatar
Geschreven door Gilles Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

1. Gebruiker aanmaken

Ga naar Instellingen > Gebruikers > Gebruiker aanmaken

• Vul alle gegevens in van de nieuwe medewerker.

• Kies een veilig wachtwoord dat je enkel aan de nieuwe medewerker toevertrouwt.
    Je wachtwoord moet minimum 5 karakters lang zijn.
    Tip: Een veilig wachtwoord bevat minstens een cijfer , letters & een speciaal teken.

Maximaal aantal gebruikers bereikt?

Controleer hoeveel gebruikers in jouw abonnement toegelaten zijn.
Stuur hiervoor een mail naar help@optios.net

2. Controleer de kennis / vaardigheden

Instellingen > Gebruikers > Klik op de juiste gebruiker > "Kennis" of "Vaardigheden"

3. Controleer de rechten

Instellingen > Gebruikers > Klik op de juiste gebruiker > "Rechten"

De bovenste knop zal meteen alle rechten en subrechten aan/afvinken.
Je kan ook per module rechten bekijken en bewerken door op het vinkje ernaast te klikken.

4. Stel de (online boekbare) werkuren in

Instellingen > Gebruikers > Klik op de juiste gebruiker > "Werkuren"

Klik op het startuur en klik op het einduur. Zo kies je een periode van uren.

• "Aantal weken in schema" is meestal 1. Tenzij de medewerker om de 2 (of 3 of 4) weken een verschillend uurrooster heeft.

• Het wereldbolletje achter de uren geeft aan of de medewerker online mag geboekt worden tijdens deze uren (groen) of niet (grijs).

5. Stel de vakantie in

Ga naar Human Resources > Afwezigheden.

• Tip: je kan nu al de werkuren van de nieuwe medewerker instellen.
    De periode dat die persoon nog niet werkt, kan je blokkeren door vakantie toe te voegen.