Hoe kan ik een gebruiker verwijderen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het valt in een salon al eens voor dat er een medewerker vertrekt en compleet verwijderd dient te worden. Dit is mogelijk vanuit onze instellingen.

☛ Ga naar
- Instellingen
- Gebruikers
- Kies de persoon en klik onderaan op "X verwijderen".

Het systeem gaat nu automatisch eerst checken of er geen afspraken staan op deze persoon. Indien deze er zijn gaat Optios u vertellen waar deze staan zodat u deze kan verplaatsen. Zo kan u geen afspraken 'verliezen'. Ook eventuele 'blokken' worden vertoont en moeten weggehaald worden. Eens alle afspraken en blokkages weg zijn van de persoon die u wenst te verwijderen zal dit mogelijk worden.

☛ De gebruiker komt nu onderaan in de lijst van inactieve gebruikers terecht waar ze blijven staan. Het is op deze manier steeds mogelijk om iemand snel terug actief te maken. Je kan deze ook terug actief zetten en naam aanpassen indien er een nieuwe medewerker begint in het salon.

☛ Wanneer een gebruiker verwijderd is, kan je nog altijd de omzet rapporten voor die gebruiker raadplegen. Dat kan door de gebruiker in de lijst met "inactieve gebruikers" te selecteren en terug te plaatsen. Daarna kan je de rapporten - omzet opnieuw openen en bekijken voor die gebruiker.