Hoe kan ik 'extra diensten selecteren na een menu' instellen?
Hoe kan ik 'extra diensten selecteren na een menu' instellen?
Sven Cornelis avatar
Geschreven door Sven Cornelis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Optios kan je werken met;
- alleen diensten
- alleen menu's.
- menu's + extra diensten

Menu's zijn een vooraf samengesteld pakket van verschillende diensten (bijvoorbeeld het menu 'Kleuren + knippen + brushen') en onze online reservatie tool laat toe dat er extra diensten bij een menu kunnen toegevoegd worden.

Dit betekent dus concreet dat een klant het menu 'kleuren + knippen + brushen' gaat boeken en daarna nog een extra dienst 'manicure' kan toevoegen aan de afspraak.

👉 Klant selecteert op de online booking EERST uit de MENU'S,
DAARNA komt de klant terecht in de DIENSTEN!

De optie 'extra diensten selecteren na een menu' inschakelen

1. Ga naar instellingen
2. Klik op het tandwiel linksonder.
3. Klik op 'Agenda' in het instellingen-paneel

4. Ga naar de Online booking-instellingen
5. Scroll naar beneden en vink de optie 'Extra diensten kunnen selecteren na het kiezen van een menu' aan
5. Klik op "Opslaan"

Nu voor sommige salons bv. een barbier is deze mogelijkheid niet wenselijk en moeten er helemaal géén extra diensten online kunnen geboekt worden bovenop een bestaande menu. In dat geval kan de knop "extra dienst toevoegen" volledig verborgen worden op de online afspraken module door de optie uit te vinken.

💥 OPGELET 💥

Een dienst offline zetten is niet hetzelfde als een menu offline zetten!

Wanneer je de optie 'Online boekbaar' uitvinkt in een dienst dan zet je deze dienst offline.

🔹De losse dienst zal niet meer kunnen geboekt worden.
🔹Is het een 'extra dienst die men kan selecteren na het kiezen van een menu'
dan zal deze niet meer kunnen geboekt worden.
🔹Is deze dienst verwerkt in een menu? Het menu zal wèl nog kunnen geboekt
worden, met de dienst er in. 👍

Conlusie,
in het geval je enkel en alleen met online menu's werkt mag je zelfs 'online boekbaar' in ELKE dienst gaan uitvinken, dit zal géén invloed hebben op het mogelijks boeken van menu's.

Het uitvinken heeft dus enkel een invloed op diensten en de 'extra diensten die men kan selecteren NA het kiezen van een menu'.